Eskişehirli Emektar Sanatçı Öğrencilerle Buluştu

Eskişehirli Emektar Sanatçı Öğrencilerle Buluştu

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu, yaklaşık 45 yıl Türkiye’nin birçok yerinde sahne alan, ünlü sanatcılara ses ve sazıyla eşlik ettikten sonra vefasızlıkla karşılaşıp kabuğuna çekilen Eskişehirli sanatçı...

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu, yaklaşık 45 yıl Türkiye’nin birçok yerinde sahne alan, ünlü sanatcılara ses ve sazıyla eşlik ettikten sonra vefasızlıkla karşılaşıp kabuğuna çekilen Eskişehirli sanatçısı Ahmet Geniş’i onure edip öğrencileriyle buluşturdu.

Geçirdiği bir trafik kazası sonucu sol gözünü kaybeden, sağ gözü ise yüzde 10 oranında görebilen, böbrekleri kazada zarar gördüğü için haftada üç gün diyalize giren sanatcı Ahmet Geniş, bugüne kadar 8 kaset çıkardı ve kendisine ait 36 adet güfte ve bestesi bulunuyor. Devlet tarafından verilen sakatlık maaşı ile hayatını sürdüren ve vefasızlıktan yakınarak "Ses ve sahne dünyası çok vefasız. Ahde vefa diye bir şey yok. Bu güne kadar beraber çalıştığımız, yetiştirdiğim insanlar şimdi hepsi iyi gün dostuymuş’’ diye yakınan Geniş için okulun konferans salonunda bir program düzenlendi. Okul Müdürü İsmail Dönmez’in katılımcılara teşekkürü ile başlayan, ardından Eskişehirli Şair Caner Şahin’in öğrencilerle şiirlerini paylaştığı programda sanatçı Ahmet Geniş hayat hikayesini anlattı. Müzik ile ilkokulda tanıştığını dile getiren Sanatçı Geniş, "İlkokulda öğretmenimiz piyano ile seslerimizi ölçüyordu. Herhalde benim sesimi güzel buldu. 23 Nisan’da okuduğum şiirin ardından, rahmetli annemin öğrettiği ’Hastane önünde incir ağacı" türküsü ile hayata atıldım. En son 2004 yılının başında Kıbrıs’a gittim. Orada Mayıs ayının sonunda kaza yaptım. Bayağı büyük bir kazaydı. Yaklaşık 7 ay hastanede yattım. Şu anda sol gözüm hiç görmüyor, sağ gözüm yüzde 10 ölçüsünde görüyor. Diyalize gidiyorum, şeker ve tansiyon rahatsızlığım var. Bunlarla ilgilenmiyorum, çünkü yaşamak güzel" dedi.

Sanatçı Ahmet Geniş konuşmasının ardından öğrencilerin sorunlarını cevaplandırdı. Sonrasında ise, öğrenciler unutmayacakları bir konserle baş başa kaldı. Öğrenciler, sanatcının söylediği türkülere zaman zamen eşlik edip tempo tuttu. Sanatçı Geni, program sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.