Eski milli halterci yeni şampiyonlar yetiştiriyor

Eski milli halterci yeni şampiyonlar yetiştiriyor

Çumra Merkez Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni olan eski milli halterci Ahmet Gülcan gönül verdiği bu spor dalında şampiyon sporcular yetiştirmek için çalışıyor.

Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılı sonuçlar alan eski halter sporcusu Gülcan bu spora artık antrenör olarak hizmet veriyor.

Ahmet Gülcan görev yaptığı Çumra Merkez Atatürk Ortaokulun’da bu sporu sevdirerek yeni yıldızlar yetiştirmeye başladı. Gülcan öğrencisi Sudenaz Yılmaz’ı halter sporuna kazandırdı.

Çatalhüyük Çumra Belediye Spor Kulübü’nün de lisanslı haltercisi olan yıldız sporcu Ankara’da yapılan Yıldızlar-Gençler ve Büyükler Halter yarışmasında Türkiye ikincisi olma başarısı gösterdi.

Sudenaz Yılmaz ayrıca bu başarısı ile U15 Halter Milli takım kampına katılma hakkı elde etti. Genç sporcu Avrupa Şampiyonasında hem konya’yı hem de Türkiye’yi başarı ile temsil etmek istiyor.

Beden Eğitimi öğretmeni olan eski milli halterci Ahmet Gülcan okulunda ve ilçede halter sporunu sevdirmek için elinden geleni yaptığını ve spora yatkın yetenekli gençleri bularak ülke halterine kazandırmak istideğini söyledi. Gülcan, Sudenaz’ın gelecekte başarılı bir halterci olacağını ve daha nice Sudenazlar yetiştirmek için var güçleriyle çalıştıklarının altını çizdi

FERHAT TÜRKOĞLU

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.