Ertekin: Galatasaray Galibiyetiyle Özgüvenimizi Geri Kazandık

Ertekin: Galatasaray Galibiyetiyle Özgüvenimizi Geri Kazandık

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Galatasaray galibiyetiyle ekibinin özgüvenini geri kazandığını belirterek, "Galatasaray galibiyeti, ihtiyacımız olan bir galibiyetti. İki maçtan alınan mağlubiyet nedeniyle zor durumdaydık. Ama...

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Galatasaray galibiyetiyle ekibinin özgüvenini geri kazandığını belirterek, "Galatasaray galibiyeti, ihtiyacımız olan bir galibiyetti. İki maçtan alınan mağlubiyet nedeniyle zor durumdaydık. Ama Galatasaray maçıyla birlikte hem pozisyon olarak iyi duruma geldik hem de özgüvenimizi geri kazandığımızı düşünüyorum. Bu maç bizim için her yönden büyük avantaj sağladı." dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında 2-0'lık Galatasaray galibiyetiyle 3 puanla tanışan Balıkesirspor, pazar günü deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına başladı. Kırmızı-Beyazlı ekip, Ertekin nezaretinde hazırlıklarını sürdürüyor. Balıkesirspor Teknik Direktörü Ertekin, Ali Hikmet Paşa Tesisleri'ndeki kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında Galatasaray maçını değerlendirdi.

Galatasaray galibiyetiyle birlikte özgüvenlerini yeniden kazandıklarını ifade eden Ertekin, maçın her yönden büyük avantaj sağladığını vurguladı. Ertekin, ancak sadece bir maç kazandıklarına dikkat çekerek, "Önümüzdeki hafta içi oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası maçı var. Arkasından Gençlerbirliği ile lig maçı oynayacağız. Bu galibiyeti anlamlandırmak için hem kupa maçında hem de lig maçında kazanmalıyız ki bir anlamı olsun. Şu an bu galibiyet tesadüf olarak nitelendiriliyor. Bunun tesadüf olmadığını Gençlerbirliği karşısında göstermemiz gerekiyor. Lig başlarken, lige renk katan bir takım olacağımızı söylemiştik. Şu an bunu gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Galatasaray maçının geride kaldığını belirten Teknik Direktör İsmail Ertekin, Galatasaray gibi bir takımı yenmenin gurur verici olduğunu belirterek, galibiyet coşkusunun bu yüzden yüksek olduğuna işaret etti. Kupa ve lig maçına odaklanmaları gerektiğini belirten Ertekin, "Her maçın rengi, havası farklı oluyor. Gençlerbirliği maçına iyi konsantre olarak Ankara'dan puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Öne geçerek başlamamız avantaj oldu. Lige, diğer iki maçta geriye düşerek başladık. Bu oyuncuları demoralize ediyordu. Galatasaray maçında öne geçtik ve bu psikolojiden kurtulduk. Bundan sonraki maçlarda da öne geçen taraf olarak maça başlarsak sahadan iyi sonuçlarla ayrılırız." şeklinde konuştu.

Takımda uyum sorununu aşmaya başladıklarını aktaran Ertekin, şöyle devam etti: "Lige yeni çıkan bir ekibiz ve kadronun büyük bir kısmı yeni oyunculardan oluşuyor. İlk 2 hafta bunun sıkıntısını yaşadık. Galatasaray maçında takım olarak iyi bir izlenim verdik. Uyum sorunumuzu yavaş yavaş aştığımızı düşünüyorum. Oyuncuların birbirine alışması zaman alıyor. Teknik adamların kafalarındaki oyunu oyuncuların sahaya yansıtması zaman isteyen şeyler. Oyunculara bir özgüven geldi. Bu galibiyet ,bu açıdan önemliydi. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Bundan sonraki süreçte daha iyi performans sergileyerek iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Rakibimizi oynatmamayı başardık, Galatasaray maçında çok iyi müdafaa yaptık. Rakibimiz, topa sahip olmasına rağmen alan bırakmayarak pozisyon geliştirmelerine engel olduk. Bundan sonraki maçlarda rakibi oynatmamanın yanında pozisyon bulup ileri uçta da üretken olabilirsek her şey daha güzel olacak."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.