Erkal Aykaç: Bu Bayram Da Evde Yokuz

Erkal Aykaç: Bu Bayram Da Evde Yokuz

Kimse Yok mu Derneği Çorum Şube Müdürü Erkal Aykaç, derneklerinin geçtiğimiz yıl Türkiye'de 81 ilde, dünyada ise 68 ülkede kurban hissesi dağıtarak kardeşliği tüm dünyada yaşattığını söyledi. Aykaç yaptığı yazılı açıklamada,...

Kimse Yok mu Derneği Çorum Şube Müdürü Erkal Aykaç, derneklerinin geçtiğimiz yıl Türkiye'de 81 ilde, dünyada ise 68 ülkede kurban hissesi dağıtarak kardeşliği tüm dünyada yaşattığını söyledi.

Aykaç yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın dört bir yanına ulaşan ve ulaştığı her yerde kardeşliği pekiştiren kurban bağışlarının gönüllerde mutluluk, dillerde içten bir teşekkür olduğunu ifade etti. ''Aynı heyecan ve aynı tutkuyla bu senede kurban sevincini tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz'' diyen Aykaç, Kimse Yok mu'nun Türkiye'de 81 ilde dünyada 100'ü aşkın ülkede, ihtiyaç sahibi ailelerin kurban sevinci olmaya hazırlandığını dile getirdi.

Aykaç, 'Bu bayram da evde yokuz, bu bayram da hasretle yolunuzu bekleyenlerin umudunu yarım bırakmayın' sloganları ile hareket ettiklerini aktararak ''Bu yıl kurban bedeli Türkiye 600 TL, Asya-Afrika 300 TL, Filistin bin TL ve diğer bölgelerde 450 TL olarak belirlenmiştir. Kimse Yok mu Derneği olarak bizler büyük bir sorumluluk aldığımızın bilincinde olarak vekalet veren binlerce yardımsever adına kurbanlarının kesimlerini özenle gerçekleştiriyor ve etlerini hiç bekletmeden ihtiyaç sahiplerinin adreslerine kadar ulaştırıyoruz.'' sözlerini kaydetti.

Kurban Bayramı öncesinde Türkiye'de ve yurt dışında kesim yapılacak ülkelerde kurbanlık vasfı taşıyan hayvanların Kimse Yok mu görevlileri tarafından özenle seçildiğini söyleyen Erkal Aykaç, en uygun şartlarla satın alındığını ve yurt içinde, yurt dışında kesimlerin yapılacağı merkezlerde kurban kesimlerinin sorunsuz, İslami usullere uygun olarak yapılabileceği, kesimler için gerekli teknik alt yapıya sahip ve Müslüman kasapların istihdam edildiği kesimhanelerle anlaşma yapıldığını dile getirdi.

Aykaç, açıklamasında şunları ifade etti: ''Kesimlerin dernek gözlemcilerinin denetiminde yapılması sağlanır. Kesim esnasında tüm dini kurallara titizlikle riayet edilirken kurbanlar noter yetkilisi, din görevlisi ve Kimse Yok mu gözetiminde bağışçıların isimleri tek tek okunarak, sırayla kesilir. Her bir büyük baş hayvan kesiminde ise 7 hisse sahibinin adı sırayla okunduktan sonra kesim gerçekleştirilir. Kurban etleri kesimden sonra, soğuk hava depolarında belli bir süre dinlendirilir. Afrika ülkeleri başta olmak üzere bazı ülkelerde yeterli alt yapı bulunmadığından kurban etleri hayvanlar kesildikten hemen sonra kesim merkezine davet edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Dinlendirilen etler yağ ve sinirlerinden ayrılarak kemiksiz et halinde paketlenir. Paketlenen etler, şoklanarak dondurulur ve kesim merkezinden dağıtımların yapılacağı merkezlere soğuk hava tertibatlı araçlarla gönderilir. Dağıtım merkezlerine getirilen şoklanmış paketlerdeki kurban etleri Kimse Yok mu gönüllüleri tarafından hiç bekletilmeden önce den belirlenmiş ihtiyaç sahiplerinin adreslerine teslim edilir.'' CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.