Ereğli uyarıları dikkate almıyor!

Ereğli uyarıları dikkate almıyor!

Virüsün yayılmaması için alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm uyarılara rağmen Ereğli'de vatandaşların dışarıya çıkmaması ve bir araya gelmemesi bir türlü engellenemiyor.

Konya'nın Ereğli ilçesinde yetkililerin uyarıları dikkate alınmıyor. İlçe halkı sokak ve caddelerde kalabalık oluşturuyor. Özellikle banka ve bankamatiklerin önünde oluşan kuyruklar tehlikeyi daha da artırıyor. Sosyal mesafenin korunmadığı ilçede virüsün yayılmasına nasıl engel olunacağı merak ediliyor. Uyarıları dikkate alan ilçeliler ise bu durumdan oldukça rahatsız. Ereğli'de yaşayan bir vatandaş, "O kadar uyarı yapıldı ama bizim insanımız işin ciddiyetini bir türlü anlayamıyor. İlla daha sert önlemler mi alınmalı" şeklinde konuştu. Başka bir vatandaş ise sosyal medya aracılığıyla şu paylaşımı yaptı, "Bu virüsün büyük bir dert olduğunu anlamamız için birilerinin ölmesi mi gerekiyor. İnsanlar işi olduğu için değil keyfiyetten sokağa çıkıyor. Yetkililerden bu konuya el atmalarını istiyoruz".

Uzmanlar şu şekilde uyarıda bulunuyor:

"Evden çıkmamak, çıkmak zorunda isek mesafe kuralına uymak, yabancı ülkeden gelen kişilerle bir araya gelmemek. Artık yalnızca yurt dışı temaslı değil, kalabalık ortama girdiğini bildiğimiz kişi en yakınımız bile olsa kendimize yaklaştırmamak gibi önlemlerin hepsini almalıyız. Dolaşımda olmanız, hem hasta olabilme riskinizi artırıyor hem de hasta değil de taşıyıcı olmanız halinde kendiniz bile fark etmeden onlarca, yüzlerce insanın enfekte olma ve hatta vefat etmesine sebebiyet verebiliyorsunuz. Lütfen dışarı çıkmama konusunda daha hassas olalım". 

SALİH ACIBADEM-Merhabahaber.com

Ereğli'de bugün çekilen fotoğraf:

92422121_232333068173983_1860186619781316608_o.jpg

Ereğli uyarıları dikkate alıp bugün evde kaldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum