Erdoğan'ın 'minnettarız' dediği tiyatrocu kim?

Erdoğan'ın 'minnettarız' dediği tiyatrocu kim?

Başbakan Erdoğan ile tiyatrocuların tamamı kavgalı değil. Erdoğan'ın her sözünü dinlediği isim için Erdoğan bir yazı kaleme aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2004 yılında vefat eden merhum şair, yazar ve tiyatrocu Hasan Nail Canat'ın adını yaşatmak amacıyla kurulan www.hasannailcanat.com sitesindeki Şeref Defteri'ne merhum Canat ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

'HASAN NAİL CANAT AĞABEYİMİZE MİNNETTARIZ'

Sitedeki Şeref Defteri'nde yayınlanan yazıda Hasan Nail Canat'ın çocukluk yaşlarından itibaren kendisini sanata, yazıya, tefekküre ve insan yetiştirmeye adamış bir mütefekkir olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan;

"Merhum Hasan Nail Canat, ortaya koyduğu eserleriyle, bizim neslimizin farklı alanlarda birikim ve tecrübe sahibi olmasına çok büyük katkı sağladı. Özellikle, tiyatro alanında gösterdiği azim, bizim neslimizin tiyatroyla ilgilenmesini temin ettiği kadar, yeni tiyatrocuların yetişmesine de zemin hazırladı. Hasan Ağabey ve onun gibi azimli şahsiyetler sayesinde sanat, farklı bir dil, farklı hassasiyetler ve farklı değerlerle de kitlelere ulaşmaya başladı. Ülke olarak, millet olarak, Merhum Hasan Ağabeyimize çok şey borçluyuz. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, Rabbimin O'ndan razı olmasını diliyorum" dedi.

İşte Erdoğan'ın o mesajı:

"Değerli Tiyatro Sanatçısı, çok değerli yazar ve mütefekkir, bunların ötesinde değerli ağabeyimiz Hasan Nail Canat'ı rahmetle, minnetle yad ediyor; bu vesileyle bir kez daha Allah O'ndan razı olsun, mekanı inşallah olsun diyorum.

Merhum Hasan Ağabeyimiz, çocukluk yaşlarından itibaren kendisini sanata, yazıya, tefekküre ve insan yetiştirmeye adamış, ilkeleri ve idealleri peşinde hiç yorulmadan, yılmadan koşturmuştu.

Gençlik yıllarında eserlerinden istifade ettiğimiz kadar, sonrasında da tavsiye ve nasihatlerine her dikkatle kulak verdik, hayır dualarını almaya her zaman özen gösterdik.

Merhum Hasan Nail Canat, ortaya koyduğu eserleriyle, bizim neslimizin farklı alanlarda birikim ve tecrübe sahibi olmasına çok büyük katkı sağladı. Özellikle, tiyatro alanında gösterdiği azim, bizim neslimizin tiyatroyla ilgilenmesini temin ettiği kadar, yeni tiyatrocuların yetişmesine de zemin hazırladı. Hasan Ağabey ve onun gibi azimli şahsiyetler sayesinde sanat, farklı bir dil, farklı hassasiyetler ve farklı değerlerle de kitlelere ulaşmaya başladı.

Ülke olarak, millet olarak, Merhum Hasan Ağabeyimize çok şey borçluyuz.

Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, Rabbimin O'ndan razı olmasını diliyorum."

Recep Tayyip ERDOĞAN
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.