Erdoğan: Kadınlar Lehine Yaptıklarımızı Hiç Bir İktidar Yapmadı

Erdoğan: Kadınlar Lehine Yaptıklarımızı Hiç Bir İktidar Yapmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidar oldukları süre içerisinde kadınlar için önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinde bizim Anayasa’da yaptığımız kadınlar lehine değişikliği, hiçbir iktidar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidar oldukları süre içerisinde kadınlar için önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinde bizim Anayasa’da yaptığımız kadınlar lehine değişikliği, hiçbir iktidar yapmamıştır. Halkımız destek verdi, hanım kardeşlerimizle ilgili lehte yasal düzenlemeleri böylece çıkardık.” dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) düzenlediği 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM’in Türkiye’deki ve bölgedeki kadınlar için önemli bir kuruluş olduğunu söyledi. KADEM’e bu alanda önemli görevler düştüğünü anlatan Erdoğan, “Açıkçası kadınların hak mücadelesinde de Türkiye’nin yeni açılımlar yapması, yeni yaklaşımları gündeme getirmesi hayati derecede önem arz ediyor. Onun için KADEM’e çok farklı bir görev düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Kadınların, hak mücadelesinde belli kavram ve söylemlere hapsolduğunu savunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadınların hak mücadelesinin eşitlik kavramına takılıp takıldığını ama adalet duygusun ıskaladığını gözlemiyoruz. Türkiye farklı bakış açısıyla adalet, vicdan, samimiyet gibi kavram ve duyguları işin içine katarak farklı bir söylem ve eylem biçimini gündeme taşıyabilir. İthal kavram ve eylemlerin yerine Türkiye kendi özgün mücadele biçimini inşa edebilir.

Bir meta olarak medyada istismar vasıtası olarak kullanılan kadının da Suriye’de, Filistin’de zulüm gören kadının da hakkını dile getirecek olan sizlersiniz. Sizler sadece Türkiye’nin kadınları için değil bölgenin mazlum, mağdur kadınları için umut ışığısınız, adalet ışığısınız. KADEM’in her yapacağı çalışma siyasetin de ilgi alanına girecektir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.