Erdoğan Duransoy: “Asil Türk milleti ülkeyi dibi olmayan çukura düşmekten kurtardı"

Erdoğan Duransoy: “Asil Türk milleti ülkeyi dibi olmayan çukura düşmekten kurtardı"

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, 15 Temmuz'da darbe girişimini engelleyen milletin ülkeyi dibi olmayan bir çukura...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, 15 Temmuz'da darbe girişimini engelleyen milletin ülkeyi dibi olmayan bir çukura düşmekten kurtardığını söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle mesaj yayınlayan Erdoğan Duransoy, "15 Temmuz ülkemizin geleceğine kasteden bir takım çevrelerin düzenlediği bu kanlı olay tarihimize acı bir darbe girişimi olarak geçti. Bu olayda ulusal egemenliğimizin simgesi olan TBMM bombalandı, birçok anayasal kurumumuz saldırıya uğradı, bombalama ve çatışmalar neticesinde birçok güvenlik görevlimiz ve vatandaşımız yaralandı, hatta hayatını kaybetti. Asil Türk Milletinin demokrasiyi sahiplenmesi ve kanının son damlasına kadar savunması bu ülkeyi dibi olmayan bir çukura düşmekten kurtardı. Bu vesile ile Türk Milleti her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında, cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, demokratik ve anayasal hukuk devletinin yanında yer aldığını tüm dünyaya gösterdi. Yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen bu girişimin birinci yılında tüm bu olayları şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu elim olaylarda ülkesi için canını hiçe sayan gazilerimize şifalar, hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.