Emeklilere ve 65 yaş üstüne bir müjde daha! 50 liraya tıraş dönemi başladı

Emeklilere ve 65 yaş üstüne bir müjde daha! 50 liraya tıraş dönemi başladı

Türkiye'de alım gücü düşen emekliler maaşlarının düşük olmasına isyan ediyor. Milyonlarca emeklinin aldığı 10 bin lira maaş geçinmek için yetmiyor. Bu kapsamda emeklilere ve 65 yaş üstüne müjde verildi. 50 liraya emekli tıraşı dönemi başladı.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak enflasyon zirveyi gördü. Alım gücünün düşmesiyle vatandaş geçinemez oldu. Bu süreçte en olumsuz etkilenenler ise 65 yaş üstü ve emekliler. Çoğunluğu 10 bin lira maaş alan emekliler enflasyona yenik düştü. Durum böyle olunca birçok konuda tasarrufa giden emekliler dikkatleri üzerine çekti. Başlıca tasarruf konusu ise kuaföre gidip tıraş olmamak. Emekliler tıraş çok pahalı olduğu için kuaföre gidemez oldu.

ekran-goruntusu-2024-03-23-112044.png

EMEKLİLERE TIRAŞ SADECE 50 LİRA

Ankara Ulus'ta emeklilere tıraş indirimi yapan berber gündeme oturdu. Berber Cesur Çabuk, “Zaten emekliler emekli maaşıyla geçinemiyorlar. İşin gerçeği, 50 lirayı vermekte bile zorlanıyorlar. Biz elimizden gelen desteği gösteriyoruz. Onları hiçbir zaman zor durumda bırakmıyoruz. 40 lirası, 30 lirası çıkarsa o kadarını alıyoruz. Onları memnun etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

50-liraya-tiras.webp

13 YILDIR MEKLİLERİ UCUZA TIRAŞ EDİYOR

13 yıldır emeklilere özel indirimli tıraş tarifesi uygulayan berber takdir kazandı. Emeklilerden 50 TL tıraş ücreti alan Berber Çabuk, şöyle konuştu: 2011 yılında burayı açtığımda müşteri pahalılıktan dolayı içeri girmiyordu. Sonra emeklileri görünce dükkana ‘Emekli tıraşı 5 lira’ diye yazdım. Şimdi bütün emeklilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Buradan tıraş olup giden bir başka emekli arkadaşına söylüyor. O şekilde devam ediyor.

ASGARİ ÜCRETLİLER DE AYNI KAMPANYADAN YARARLANMAK İSTİYOR

Türkiye'de alım gücü en düşük olanlar arasında asgari ücretliler de var. Emeklilere uygulanan indirimli tıraş kampanyasından asgari ücret alan vatandaşların da yararlanmak istediği söyleniyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum