Elimizle de düzeltiriz!

Elimizle de düzeltiriz!

Yüzbinlerce kişinin katıldığı Büyük Kudüs Mitingi’nde konuşan Oğuzhan Asiltürk, “Bu duruşunuzla zulme dilinizle karşı koymuş oluyorsunuz. Bu zulüm kesilmez ise 1,5 milyar İslam âlemi bu zulmü eliyle de düzeltir” dedi

Kudüs sevdalısı yüzbinlerce insan Yenikapı miting alanında bir araya geldi. Saadet Partisi’nin öncülüğünde düzenlenen programa yüzlerce STK da destek verdi. Ayrıca dev mitinge Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları ile AK Parti ve CHP milletvekilleri katıldı.

Büyük Kudüs Mitingi konuşmasına zalime karşı dik duranlara selam ederek başlayan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “Bu duruşunuzla tarihe altın bir sayfa yazıyorsunuz. ‘İsrail’e Lanet ve Filistin’e Destek’ mitingiyle bütün dünyaya, millet olarak zulme karşı olduğumuzu, haktan yana olduğumuzu, esaret ve köleliğe karşı olduğumuzu, sömürülmeye karşı olduğumuzu bir kere daha bütün dünyaya ilan ediyorsunuz. Sultan Fatih’in torunları olarak elbette bu aziz millete yakışan da budur. İsrail’in mukaddes şehrimiz Kudüs’te, İslam’ın kalesi olan Filistin’de ve Lübnan’da yaptığı vahşet, insanlık dışı ve görülmemiş zulümler karşısında susamazdınız, oturamazdınız, seyirci kalamazdınız. İşte bunu bütün dünyaya millet olarak gösteriyoruz. Siz bu asil duruşunuzla ve davasına inanan insanların kararlılığıyla Resulullahın çağrısına uymuş, zulme dilinizle karşı koymuş oluyorsunuz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, şayet bu zulüm kesilmez ve bu vahşet durmazsa 1,5 milyar İslam âlemi bu zulmü eliyle de düzeltmesini bilecektir” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN RESİMİN ÜZERİNE TIKLAYIN)

kudus-miting-(5).jpg

BÜYÜKELÇİLERİNİZİ GERİ ÇEKİN!

Milletin yaşanan sessizliğe razı olmadığını belirten Asiltürk, “İsrail’in yaptığı bu büyük soykırım ve görülmemiş vahşet, bir yandan İsrail’in ve Batı’nın gerçek yüzünü apaçık ortaya koyarken, diğer yandan da bir kısım Müslüman ülke yöneticilerinin bu zulümler karşısındaki davranışlarına bakıldığı zaman, ırkçı emperyalizme nasıl dolaylı olarak yardımcı oldukları acı gerçeğini de apaçık ortaya koymaktadır. Şurası çok iyi bilinmelidir ki, ırkçı emperyalizm ancak kuvvetten anlar. Bütün insanlık bu zulmün derhal durdurulması için en etkili ve kesin tedbirleri bir an önce almak zorundadır. İlk tepki olarak Müslüman ülkeler, büyükelçilerini İsrail’den çekmeliler” dedi.

İMAN VARSA İMKÂN DA VARDIR

Konuşmasına Mehmet Akif’in “Zulmü Alkışlayamam” şiiri ile başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Muhterem kardeşlerim, inanıyorum ki, bugün Gazze’nin, Batı Şeria’nın, Ramallah’ın, Kudüs’ün gözü bu meydanda. Halid Meşal’in, İsmail Heniye’nin, Kudüs muhafızı Raid Salah’ın, Mahmud Abbas’ın gözü, yüreği bugün bu meydanda. Mescid-i Aksa’ya Siyonist çizmesi girmesin diye mücadele ederken şehit olan kardeşinin cenazesini defnettikten sonra, üstünün başının kanıyla şehit olma nöbetine koşan koca yürekli mücahit ve mücahidelerin gözü burada. Haktan ve hakikatten yana olanların, ufukta bir umut ışığı arayanların gözü bu meydanda. İnanıyorum ki bu meydana baktıkça yürekleri ferahlıyor. İyi ki Türkiye var, iyi ki İstanbul var, iyi ki bizleri unutmayan kardeşlerimiz var diye heyecanlanıyor, gözyaşı döküyorlar. Çünkü bu meydanda, ‘Filistin işgal altındayken ben nasıl uyuyabilirim’ diyen Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları var. ‘200 bin kişilik Bizans ordusu bize doğru yaklaşıyor’ denildiğinde, 20 bin kişilik ordusuna bakıp, ‘Biz de onlara yaklaşıyoruz’ diyen Alparslan’ın torunları var. ‘İman varsa imkân da vardır’ diyen Necmettin Erbakan’ın talebeleri var” diyerek katılımcılara teşekkürlerini iletti.

KUDÜS İSLAM BİRLİĞİ’NİN MİHENK TAŞIDIR

Kudüs’ün İslam Birliği’ne giden yolun mihenk taşı olduğunu belirterek,  Milli Görüş’ün Kudüs davasını hep gündemde tuttuğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Milli Görüşçüler olarak bizler, Kudüs’ü her zaman İslam Birliği’ne giden yolun mihenk taşı olarak gördük. Bu sebeple Milli Görüş hareketini başlattığımız ilk günden itibaren, hep Kudüs’ü ülkemizin ve dünyanın gündeminde tutmak için, her sene Kudüs Mitingleri yapmayı önemli bir görev olarak gördük” dedi. Rahmetli Erbakan Hocanın daha yola yeni çıkarken 1969 yılında Konya’da gerçekleştirdiği ilk mitingin Kudüs Mitingi olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, “Milli Selamet Partisi’nin kapatılmadan önceki son mitingi de Kudüs için tertip edilmişti. Çünkü bütün ihtilaflarımıza rağmen, İslam dünyasının üzerinde tartışmasız ittifak ettiği tek konu Filistin’dir, Kudüs’tür, Mescid-i Aksa’dır. Gazze’de patlayan bir bomba Dakka’dan Abuja’ya, Kuala Lumpur’dan İslamabad’a, Jakarta’dan Kahire’ye, Şam’dan Cidde’ye, Tahran’dan İstanbul’a aynı acıyla yürekleri yakmaktadır” dedi.

EY YER VE GÖK ŞAHİT OL!

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “Filistinli bir bacımız, ‘Ey Müslümanlar neredesiniz’ diyordu. Ey yer ve gök şahit ol. Yenikapı’daki kardeşlerimiz, Filistinli ablamızın sorusuna cevap verdi. Kardeşlerim, ne olup bittiğini anlamamız için Siyonizm’i tanımamız lazım. Allah, Erbakan Hocamızdan razı olsun. Belki yüz, belki iki yüz kere Siyonizm’i anlattı bize. Bugün tüm dünyadaki pisliklerin arkasında, zulümlerin arkasında İsrail ve şirret karakterli Amerika var. Allah aşkına ABD bizim nasıl dostumuz oluyor? Bizim Amerika ile dostluğa ihtiyacımız yoktur. Biz ancak biz olursak ayakta kalırız. Peki, biz kimiz? Biz tek kelime ile Müslümanız. Onun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şu an en hızlı yapacağımız iş boykottur. Bunların mallarını hiçbir şekilde kullanmayacağız” diyerek Siyonist markaları boykot etmeye davet etti. 

İSRAİL İŞGALİ BİTENE KADAR MÜCADELESÜRECEK

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Bugün burada Mescid-i Aksa davasında, Kudüs davasında kimin ile birlik olduğumuzu görmüş oluyoruz. Allah razı olsun, tüm partilerden kardeşlerimiz burada, Kudüs’ün yanında yer almaya geldi. Şunu net bir şekilde ifade edelim; Ey İsrail, siz Mescid-i Aksa’daki tüm baskınızı bitirseniz de bizim size karşı tepkimiz azalmaz. Siz bu işgalden vazgeçmedikçe bizim size karşı tepkimiz bitmeyecektir. Şunu iyi anlayın; Bizim için şehadet bir kurtuluştur, bir duadır. Neymiş İsrail, Mescid-i Aksa’yı istediği zaman namaza açıp, istediği zaman kapatacakmış. Gazze’deki Müslümanları Sina çölüne gönderecekmiş. Kudüs’ü başkent yapacakmış. Biz, bırakın bunları kabul etmeyi, Tel Aviv’i bile başkent olarak kabul etmiyoruz. İsrail işgal ettiği topraklardan çıkana kadar mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

 İSRAİL’İN SONU YAKLAŞTI

İsrail’in sonunun yaklaştığını ifade eden Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci de, “Tarihin en korkak topluluğunu bize güçlü diye yutturdular. Fakat bugünkü mücadelemiz bize İsrail’in korkaklığını gösteriyor. Filistin ki hâlâ Osmanlı’nın tapusunu, nüfus cüzdanını taşıyor. Ey Kudüs sevdalıları, Kudüs sizleri bekliyor. Kudüs, Osmanlı’nın evlatlarını bekliyor” diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, “Ey zalim yenileceksin, Mescid-i Aksa’nın üzerine yemin ederim ki yenileceksin. Kork, şu manzaradan kork! Bu pisliğin kaynağını, Siyonizm’i senelerce bize öğreten Erbakan hocamızın talebeleri burada. Konfederasyonumuz ve bir milyon üyemiz adına sizlere selam ediyorum. Bu kahpe zihniyet, çatışmalarla ve kaos ile besleniyor. Harem-i Şerife yönelik yapılan hayâsız saldırıların kabul edilmesi beklenemez. Biz önce insan olarak bu zulme karşı buradayız” dedi.

Mitinge katılan bazı vatandaşların ise üzerinde Maduro ve Ronaldo'nun olduğu bir pankart taşıdıkları görüldü. Hamas İslami Direniş Hareketi Lideri İsmail Haniye de, video mesaj ile kalabalığa hitap ederek, teşekkür etti.Miting, yapılan konuşmaların ardından yapılan dualar ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.