Ekonomik Sıkıntılardan 7. Kattan Sarkan Genci Belediye Başkanı İkna Etti

Ekonomik Sıkıntılardan 7. Kattan Sarkan Genci Belediye Başkanı İkna Etti

Batman'da bir otoparkın yedinci katına çıkarak intihara teşebbüs eden genç, uzun uğraşlar sonucu ikna edildi. Belediye Başkanı tarafından ikna edilen gencin Mersin'de oturan ailesinin yanına gitmek istediği ancak eşyalarını götürecek parası...

Batman'da bir otoparkın yedinci katına çıkarak intihara teşebbüs eden genç, uzun uğraşlar sonucu ikna edildi. Belediye Başkanı tarafından ikna edilen gencin Mersin'de oturan ailesinin yanına gitmek istediği ancak eşyalarını götürecek parası olmadığı için bu yola başvurduğu belirtildi.

Otoparkın teras katına çıkan Aydın Benek (24), korkulukların diğer tarafına geçti. Teras katının korkuluklarına tutunmuş genci gören çevre sakinleri, emniyet ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri çevre güvenliğini aldı. İtfaiye ekipleri ise branda açtı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından oyalanan Benek, belediye başkanı ile görüşmek istediğini belirtti. Haberi alan Belediye Başkanı Sabri Özdemir, olay yerine gelip Benek ile görüştü. Başkan Özdemir, kısa sürede Benek'i ikna ederek çatıdan inmesini sağladı. Çatıdan indirilen Benek otoparkın ofisine götürüldü. Benek'in sorunlarını dinleyen Özdemir, sorunun ailevi ve ekonomik olduğunu belirterek yardımcı olacaklarını söyledi. Benek daha sonra ifadesi alınmak üzere Batman Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

BİLET PARASI BULAMADIĞI İÇİN ÇATIYA ÇIKMIŞ

İntihar teşebbüsünde bulunan Benek'in, birtakım ailevi problemlerden söz ettiğini söyleyen Özdemir, "Çocuğunun ağır hasta olduğunu ileri sürüyor. Babasının yanına Mersin'e taşınmış. Fakat eşyaları burada kalmış. Eşyalarını gönderecek parası yokmuş. Birçok yere ve kuruma başvurmuş kimse yardımcı olmamış. Benimle görüşmek istemiş. Ben toplantıdaydım. Kendisine toplantıda olduğum iletilince bir an kendini çaresiz hissedip bu yola başvurmuş. Kendisiyle konuşup ikna ettik, gerekli yardımları yapacağımızı söyledik. Emniyette ifadesi alınacak ardından gerekli üst baş elbiseleri ayakkabısı yırtık. Bunları alıp gerekli yardım ve desteği sunup ailesinin yanına göndereceğiz. Mersin Akdeniz Belediyesi ile de görüşüp gerekli desteğin gösterilmesi konusunda yardımlarını isteyeceğiz." dedi.

Batman nüfusuna kayıtlı Mersin Toroslar'da ikamet kaydı bulunan Benek'in daha önce de aynı sebeplerden Batman Belediyesi hizmet binası 4. katına çıkarak intihara teşebbüste bulunduğu öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.