Eğitimciler, Kırık Not Veren Yöneticilerine Dava Açacak

Eğitimciler, Kırık Not Veren Yöneticilerine Dava Açacak

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Vekili Yaşar Şanlı, bugünden itibaren sendika avukatlarının genel merkezle koordineli olarak yasal yollardan hak arama mücadelelerine başlayacaklarını söyledi. Şanlı, "Önce puanlamalarla kıyıma uğrayan...

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Vekili Yaşar Şanlı, bugünden itibaren sendika avukatlarının genel merkezle koordineli olarak yasal yollardan hak arama mücadelelerine başlayacaklarını söyledi. Şanlı, "Önce puanlamalarla kıyıma uğrayan her müdürümüz, bilgi edinme hakkını kullanacak ve kim ne kadar ve hangi kriterlerden puan vermiş onu öğrenmek için sendikamız hazırladığı dilekçelerle ilgili İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine başvuracaktır. Gelen bilgiler tüm kamuoyuyla paylaşılacak, rezaletin tüm boyutları herkes tarafından görülecektir. Ardından mahkeme süreci başlayacak, tüm nagivasyonlu ilçe müdürleri ve şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Ardından her müdürümüz tek tek kendisine puan veren ilçe yöneticileri ve uygulamanın iptaliyle ilgili dava açacaktır." diye konuştu.

    İzmit’te, okul idarecileri puanlama sonucu yapılan idareci kıyımına tepki göstermek için valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, eğitimcileri, valiliğe yaklaşık 150 metre uzaklıktaki Rauf Orbay Sokak’ta durdurdu ve ilerlemelerine izin vermedi.

    Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Vekili Şanlı, polis engeli önünde basın açıklamasını yaptı. Şanlı, Kocaeli'nde açıklanan müdür puanlamalarıyla birlikte, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir idareci kıyımına, 'eğitim-siyaset-yandaş sendika' işbirliğinde eğitimin nasıl tekelleştiğine şahit olduklarını söyledi.

    Şanlı, şöyle devam etti: "12 Ağustos tarihinde yaptığımız basın açıklamamızda bu endişelerimizi dile getirmiş; daha çiçeği burnunda ilçe milli eğitim müdürlerinin ve Danıştay 5. Dairesi’nin 06.03.2014 tarihli kararı ile atamaları iptal edilmiş olan şube müdürlerinin hiç tanımadıkları okul müdürleri hakkında hangi kriterlere göre puan vereceklerini, ortalarda listeler dolaştığını kamuoyuyla paylaşmıştık. Maalesef aymazlığın, insafsızlığın ve yalancılığın bu denli açıktan ve fütursuzca tezahürüne şahit olabileceğimizi tahmin etmemiştik."

    Bir eğitimci de "Namussuzluk da yapmadık, şerefsizlik de yapmadık. Dimdik ayaktayız. Biz okul müdürüyüz." sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

    Eğitimcilerin bazıları da kravatlarını yere attı. Eğitimciler, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.