Down Sendromlu Futsal Milli Takımı, dünya şampiyonluğunu kazanarak tarih yazmak istiyor

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı, dünya şampiyonluğunu kazanarak tarih yazmak istiyor

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Acar, ev sahibi olmanın avantajıyla tek eksikleri olan dünya şampiyonluğunu (Trisome Oyunları) kazanmak istediklerini söyledi.

Acar, milli takımın 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları (Trisome Oyunları) hedefini, Antalya Spor Salonu'nda dün akşam yaptıkları son antrenman öncesinde AA muhabirine değerlendirdi.

İtalya'da üst üste ikinci kez kazandıkları Avrupa şampiyonluğunun ardından hiç ara vermeden Trisome Oyunları hazırlıklarına başladıklarını belirten Acar, "Yine uzun süren bir hazırlık evresinden sonra artık maçların başlama zamanı geldi. Takımımız maçlara son surat hazırlandı ve odaklandı. Yarın bu salonda İtalya ile ilk maçımızı akşam 19.30'da oynayacağız." diye konuştu.

Takımın ilk kurulduğu zamandan beri hedefinin hep şampiyonluk olduğunu dile getiren Acar, "Şimdi ev sahibiyiz. Ülkemize de inşallah bu branş ile olmayan olimpiyat şampiyonluğumuzu, Trisome Oyunları şampiyonluğunu getirmek istiyoruz." dedi.

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı'nın 2017’de Federasyon Başkanı Birol Aydın’ın isteğiyle kurduklarını hatırlatan Acar, şöyle devam etti:

"Tabii 2020’de yapılacak Trisome Oyunları vardı, pandemiden dolayı ertelendi. 2021’de İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ülkemize ilk takım sporlarındaki Avrupa Şampiyonluğu’nu getirdik. 2022’de Peru’da Dünya Şampiyonası’ndan tarihimizde ilk defa dünya üçüncülüğüyle döndük. Düzenli çalışmalar ve düzenli kamplar sonucunda 2023’te yine İtalya’daki Avrupa Şampiyonası’ndan ülkemize üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu’nu getirdik. Tabii takımımız uzun süredir bu şekilde çalıştığı için belli bir düzeye geldi, artık bunun meyvesini inşallah Trisome Oyunları’nda alacağız.”

"Bu şampiyonluğu ülkemize getirmek istiyoruz"
Bütün Antalya halkını tribünlere özel sporcuları desteklemeye davet eden Acar, "Antalya’da şampiyon olursak olimpiyatlar anlamında takım olarak bir ilki başaracağız, tarihi bir şampiyonluk olacak bütün hedefimiz bunun üzerine kurulu. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını almak istiyoruz. Tabii Antalya’da olması, ev sahibi olmak bizim için önemli. Bu mübarek Ramazan ayında ülkemize yine bir altın madalya getirmek istiyoruz." dedi.

Bugüne kadar detaylı analizlerle ve istatistiklerle rakipleri incelediklerini vurgulayan Acar, şöyle devam etti:

"Yarın İtalya ile daha sonra Portekiz ve Meksika ile oynayacağız. 23 Mart Cumartesi günü Brezilya ile oynadıktan sonra 24 Mart Pazar günü yarı final ve 25 Mart Pazartesi günü de final maçı yapılacak. Rakiplerimiz için detaylı analizlerle çalışmalar yaptık, bütün takımların hangi oyun sistemiyle oynadığını hangi oyuncu üzerine oyun kurduğuyla alakalı çalışmalarımız var. Burada bizim rakibimiz Brezilya gözüküyor ama bu bir turnuva daha önceki şampiyonada olduğu gibi maç maç gideceğiz. Yarın ilk maç İtalya ile, onun üzerine bütün analizlerimiz yapıldı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.