Döviz rekora doymuyor

Döviz rekora doymuyor

Dün tarihi zirveyi göre dolar fiyatları bu sabah güne 3.72 seviyesinde başlarken, sonrasında 3.7770 seviyesi geçerek yeni rekorunu kırdı. Dolar saat 10.22'de 3.76 seviyesinden işlem gördü.

Dolar ve Euro yeni güne rekorla başladı. Bankacılar dün TL'de negatif ayrışma için belirli bir haber ya da gelişme olmadığını, negatif ayrışmayı mevcut gelişmelerin oluşturmaya devam ettiğini söylediler.

Dolar/TL küresel değer kazancı ve lokal endişelerin baskısıyla 3.7770 seviyesini görerek rekor kırdı. Kur, saat 10.22 itibari ile bankalararası piyasada 3.76 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 4.0054 seviyesini görerek yeni zirvesini gördü. Euro/TL şu saatlerde 3.98 seviyesinden işlem görüyor

PARA BARONLARI DÖVİZ ÇEKTİ

Sarraf Fidan Sahibi Mehmet Kuşdemir, dövizin bu denli artmasında çeşitli faktörlerin etkili olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı’nın “Doları bozdurun” çağrısı sonrası vatandaşın 2 milyar Dolar para bozdurduğunu ifade eden Kuşdemir, “Vatandaşın bu desteğine karşın para baronları bunun kat ve kat fazlası dövizi piyasadan çekmiştir. Bunun büyük etkisi olmuştur, Bunun dışında Aralık enflasyonu, genç işsizlikteki artış, terör olayları gibi etkenler Dolar ve Euro’nun artışında etken olmuştur” dedi. Paranın ürkek olduğunun altını çizen Kuşdemir, şöyle konuştu: “Yaşanılan endişeler dövizdeki yükselmeyi tetikliyor. Ortadoğu’da yaşanan karışıklıklar, ülkemizdeki terör hadiseleri bu endişeyi artırıyor. Ayrıca ülkemizin gündemindeki başkanlık sistemi tartışmaları ve anayasa değişikliği tartışmaları dövizdeki artışı tetiklemiş olabilir. Para konmuş bir serçe gibidir. Bundan sonraki süreçte yaşanılacak durumlara göre bir artış olabilir. Anayasa değişikliği tartışmasız geçerse bir düşüş bekliyoruz.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.