Domain Alma ve Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Domain Alma ve Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Domain Alma ve Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Domain Nedir?  Domain , Türkçe karşılığı anlamına gelen kelimelerin ya da rakamların tescil edildiği isimlerdir. Bir web sitesine ulaşmak için , web sitesinin bir IP adresi veya bir isimi olması gerekmektedir. Bunlar da , web sitesi oluşturmanın birinci adımı olmakla beraber , olmazsa olmazlarındandır.

Domain sorgulama webservis.com.tr sitesi üzerinden hızlı ve güvenilir bir şekilde sorgulama yaparak hemen alabilirsiniz. (.com .net .org) Uluslararası domainler ,  Amerika Birleşik Devleri firması olan ICANN (IP adreslerinin ve alan adlarının yönetimini denetleyen kuruluş) sorumluluğunda yer almaktadır. İstediğiniz uluslararası domain’leri, ilk siz alırsanız kendinize tescil edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse , almak istediğiniz domain bir başkası tarafından tescil edilmiş ise kişinin/kurumun istediği veya talep ettiği miktarlar karşısında kendinize transfer edebilirsiniz.

Peki , neden domain sorgulama yapmalısınız ?

1. Kaliteli , kısa ve akılda kalıcı bir domain satın alarak , ileriye dönük domain yatırım fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Bu nedenle elinizde mutlaka en az 1 tane değerli domain bulundurmanız önemlidir.

2. Küçük bir işletmeniz varsa , bir domain sahibi olarak işletmeniz için bir marka değeri yaratmada adım atmış olursunuz.

3. İşletmenizi internete taşıyarak daha geniş kitlelerle iletişim kurulabilir , ve internette çevrimiçi olabilirsiniz.

4. Bir için illa bir işletmenizin olması da gerekmez. Kendinize ait bir blogaçabilir veya kendinizi tanıtmak isteyeceğiniz bir site oluşturabilirsiniz. Bu noktada , sizi en iyi tanıtan ve akılda kalıcı bir alan adı oluşturarak , portfolyonuzu genişletebilirsiniz.

5. Bu madde , neden bir web sitem olsun diyenler için: Sosyal ağlar günden güne popülerliğini değiştirebilir , bir sosyal ağın yerini bir başkası alabilir. Ancak , bir domain ile sahip olduğunuz platform , yıllar geçse de değişmez ve yitirilmez.

 işlemini yaparken müsait olup olmadığına dikkat ediniz. Sorgulama sayfalarında alan adlarının dolu veya müsait olduğu çıkmaktadır. Sizde hemen bir domain sahibi olmak için domain sorgulamanızı yapınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.