Dolar bu tarihte düşüşe geçecek! Yeni açıklama herkesi sevindirdi

Dolar bu tarihte düşüşe geçecek! Yeni açıklama herkesi sevindirdi

Türkiye'de doların yükselişi a'dan z'ye her ürüne zam anlamına geliyor. Yeni bir tahminde ise doların bu tarihte düşüşe geçeceği belirtiliyor. İşte o açıklama...

Türk Lirası dolar karşısında erimeye devam ediyor. Her gün kademeli olarak yükselen dolar vatandaşı zora sokuyor. Doların yükselişi a'dan z'ye her ürüne zam anlamına geliyor. Özellikle elektronik ürünlerin fiyatı direkt olarak dolar kuruna bağlı. Akaryakıt fiyatları da dolara endeksli bir şekilde belirleniyor. Durum böyleyken doların yükselmesi vatandaşın bütçesini alt üst ediyor.

dolar-747474.webp

Sözcü Gazetesi'nde yer alan içeriğe göre, "Uluslararası Ekonomik Görünüm: Ocak 2024" raporunu dün yayılmadı. ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo, Türk lirasına ilişkin dikkat çeken bir tahminde bulundu.

DOLAR BU TARİHTE 28 LİRAYA DÜŞECEK

Banka analistleri, dolar/TL'nin önümüzdeki dönemde gerileyeceğini öngördü. Raporda dolar/TL'nin 2024 yılının ilk çeyreğinde 31 seviyesine yükseleceği, yılın ikinci çeyreğinde ise 30,50 seviyesine gerileyeceği öngörüldü. 2024 üçüncü çeyrekte kurun 30 seviyelerine ineceği öngörülürken son çeyrek için 29,5 tahminine yer verildi. 2025 birinci ve ikinci çeyrek tahminleri ise sırasıyla 29 ve 28,5 oldu. Bu tahminler tutarsa Türkiye'de dolar kuru 2025 yılında 28 liraya gerileyecek. Bu da birçok ürünün fiyatının düşeceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum