Dolar 40 lirayı görecek! Çok güvenilir kurum tarih verdi

Dolar 40 lirayı görecek! Çok güvenilir kurum tarih verdi

Türkiye'de doların 40 lirayı göreceği tarihi çok güvenilir kurum duyurdu.

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de dolar kuru yükseliyor. Türk Lirası'ndaki erime gün geçtikçe hızlanıyor. Vatandaş doların en zamana kadar yükseleceğini merak ederken önemli bir tahmin geldi. Ülkedeki en güvenilir kurumlardan birisi doların 40 lirayı göreceği tarihe işaret etti.

52'si finansal sektör, 16'sı gerçek sektör olmak üzere 68 katılımcının yanıtlarıyla derlenen raporda, dolar kurunda yıl sonu ve 12 aylık dönem sonunda beklenen seviyelere yer verildi. Bu raporu Merkez Bankası yayımladı.

31 OCAK 2025 DETAYI DİKKATLERDEN KAÇMADI

Katılımcılara yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)" sorusuna verilen yanıtlara göre, katılımcıların ortak beklentisi 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla dolar kurunun 39,9958 TL seviyesine ulaşacağı yönünde. Ocak ayı tarihindeki rapora göre, 31 Ocak 2025 tarihinde görülmesi muhtemel dolar/TL paritesi ise 40,6370 olarak kayıtlara geçti.

MERKEZ BANKASI'NIN RAPORU TEDİRGİN ETTİ

TCMB'nin yayınladığı rapora katılan katılımcıların beklentisi ile, ABD merkezli uluslararası bankaların açıklamalarında da paralellik bulunuyor.

10'a yakın ABD merkezli yatırım bankasının Türkiye'ye yönelik dolar beklentisi raporlarından derlenenlere göre 2024 yılının sonu itibarıyla dolar kurunun 39-40 lira seviyelerinde seyretmesi muhtemel gözüküyor. Merkez Bankası'nın raporda 40 liranın üzerine işaret etmesi vatandaşı tedirgin etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum