Devlete borcu olanlar dikkat! Yine af geliyor

Devlete borcu olanlar dikkat! Yine af geliyor

Türkiye'de borcu olanların takip ettiği af haberlerinde bir yenisi daha eklendi. Buna göre devlete borcu olanlar bu aftan yararlanacak.

Vergi ve cezalarla ilgili af haberlerini yakından takip eden vatandaşa yeni haber duyuruldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte torba yasada yer alan Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına yönelik af düzenlemesi yeniden gündeme geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenen kanun teklifi ile değişiklik yasalaşacak böylece torba yasada yer alan maddeler devreye girecek. GSS primleri, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi tüm alacaklardan vazgeçilecek.

GSS GELECEK AFTAN KİMLER YARARLANACAK

TBMM' ye gelecek prim borçlarını kapsayan af tasarısında 1 Ocak 2014 tarihinden önce GSS prim borcu olanlar yararlanabilecek. Bu kapsamda ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri, gecikme cezası ve gecikme zammından tamamen feragat edilecek.

YENİ PRİM TUTARI NE KADAR OLDU

GSS primlerinin belirlenmesi asgari ücretin belirlenmesine göre ortaya çıkıyor, yeni yıla girilmesiyle birlikte yılın sonuna kadar ödenecek aylık prim tutarı 600 lira, yıllık prim ise 7 bin 200 lira olarak belirlendi.

AF NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Torba yasa Meclisten geçerse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ile birlikte Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Böylece milyonlarca vatandaşın prim borcu silinecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.