Destici, Musul Başkonsolosu Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Destici, Musul Başkonsolosu Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, radikal selefi örgüt IŞİD’in elinden kurtarılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ı ziyaret etti.BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, IŞİD’den kurtarılan Musul Başkonsolosu Öztürk...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, radikal selefi örgüt IŞİD’in elinden kurtarılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ı ziyaret etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, IŞİD’den kurtarılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ı, evine giderek ziyaret etti. Burada konuşan Destici, “Bizler açısından büyük bir mutluluk verici. 3 buçuk ay gibi bir süre oldu. 77 milyonun gözü, kalbi sizinle birlikteydi. Mutlu bir şekilde sonuçlanmış olması hepimizi sevince gark etti. Hem size hem sizin şahsınızda o anda konsoloslukta görevli olan herkese geçmiş olsun diyorum.” dedi.

Ziyarette konuşan Yılmaz da nazik ziyaretinden dolayı Destici’ye teşekkür ederek, “Arkadaşlar adına teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir biçimde sonuçlandı. Çok dikkatli bir biçimde süreç götürüldü. Bu nokta, herkesin heyecan duyduğu bir nokta. Biz de vatanımıza kavuştuk, ülkemize kavuştuk. Bizim için kıble burası, oraya döndük. Rehin hayatında olması gerekenlerin çoğunu biz de yaşadık. Biraz fazlası da oldu. Ama bu süreçte devletimiz her şeyden haberdardı. Fiziki bir şiddet olmadı. Ama çok büyük tehditler oldu, oradaki konumum icabı baskı yaşadık. Ülkemizi utandıracak en ufak bir şey olmadı. Herhangi bir şey yapmadık ve yaptıramadılar.” ifadelerini kullandı.

“DİNLEME İDDİALARI”

Destici, ziyaret sonrası dinleme iddialarıyla ilgili şunları söyledi: “Benim de orada ismim yayınlanmıştı. Bu konuyla ilgili şahsımın da 2008-2009 yıllarında dinlendiğiyle ilgili bir takım iddialar gündeme geldi. Bu konuyla ilgili savcılık, bizden bilgi almak adına davet etti. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na giderek bu konudaki düşüncelerimizi söyledik. Dosyayı alacağız. Avukatlarımızla birlikte dosyayı tamamen inceledikten sonra gerçekten böyle yasal olmayan dinleme var mı, yok mu bununla ilgili kararı da ondan sonra vereceğiz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.