Çumra Kültür sanat Topluluğu Arif Nihat Asya’yı Andı

Çumra Kültür sanat Topluluğu Arif Nihat Asya’yı Andı

Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen “Arif Nihat Asya” temalı kültür etkinliği Çumra Çatalhöyük Kültür Merkezinde 5 Ocak 2024 Cuma akşamı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Çumra Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Sadık Gökce yaptı. Tek amaçlarının Çumralı gençlere kendi kültür değerlerimizi tanıtmak ve onların kimliğinin sağlam bir zemine oturmak olduğunu söyleyen Gökce, “ Hazirandan beri her ayın ilk cuma akşamı kültür programı düzenliyoruz. Salonda bulunanların sayısı önceki programlara göre azalmış. Bu demektir ki Çumralıları bir hayli yormuşuz. Çumra Kültür ve sanat Topluluğu kurulalı 2,5 yıl oldu. Bu zaman esnasında pek çok etkinlik yaptık. Üç kitap bir şiir kitabı çıkardık. On bir etkinlik gerçekleştirdik. Bunun dışında Belediyeyle ortaklaşa bir Çumra Sempozyumu düzenledik. Sempozyum ile ilgili kitap basıldı, fakat elimize ulaşmadı. Şu anda sizlerle paylaşmayı çok isterdim.

whatsapp-image-2024-01-10-at-12-53-50.jpeg

Çumra için bir şeyler üretmeye, yapmaya çalıştık. Ürettik mi üretmedik mi bunu Çumralılar karar verecek. İnşallah bir şeyler yapmışızdır. Dostlarımız bizi yalnız bırakmıyor en azından bu bizi mutlu ediyor. Sözü fazla uzatmadan sizi şairlerimizle, sanatçımızla baş başa bırakıyorum. İyi seyirler.” diyerek sözlerini bitirdi.
Çumra Cumhuriyet Lisesi öğretmenlerinden Levent Küçükgök, Arif Nihat Asya’yı anlatan kısa bir konuşma yaptı ve Asya’nın Adana’nın kurtuluş yıldönümünde yazdığı “Bayrak”; Halime Doğru “Nokta Koyma” adlı kendi şiirini okudular. Sanatçı Kenan Üvey, çok güzel iki türkü çalıp söyledi. Muhammed Ali Karataş, Arif Nihat Asya’nın “Şehitler Tepesi Boş Değil”; Ahmet Yavuz, “Sor Hele Beni” adlı şiirini okudular.
Çumra’nın yetiştirdiği kültür adamlarından bir olan Mustafa Daş, yöresel seyirlik oyunlardan “Topal” oyununu oynadı. Uğur Köfe “Filizler ve Gül”, Ahmet Gök, “Neydi Sebebi”, Tayyip Sağ, “Yeni Yıl” adlı şiirlerini okudular.
Tayyip sağdan Sonra Sanatçımız Kenan Üvey yeniden sahne alarak iki güzel türkü daha çaldı söyledi. Anuş Gökce Arif Nihat Asya’nın “Mağosa” adlı rubaisine yaptığı “Kıbrıs Müstezatı”; Mehmet Zeki Türker “Sana Ayrılıktan Söz Edeceğim” adlı şiirlerini okudular. Arıkörenli Şairemiz Nermin Şahin önce Bayrak adlı akrostiş şiirini, daha sonra da Allah’tan geri kalma adlı şiirini okudu. Son olarak Mustafa Daş,”Ne Mutlu Türküm Diyene” şiirini okudu

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.