Çocukların yüzü bayramla gülecek

Çocukların yüzü bayramla gülecek

STK ve kamu kurumları Ramazan bayramında ihtiyaç sahibi çocukların ve yetimleri sevindirmek için çalışmalara başladı. Yardım dernekleri çocukların yüzünü güldürüyor

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine gelinmesi ile birlikte bayram hazırlıkları da başladı. İslam coğrafyalarında yaşanan zulümler nedeniyle buruk bir şekilde kutlanacak olan Ramazan bayramında en çok çocukların yüzleri gülecek. Belediyeler, vakıf ve dernekler Ramazan boyunca sürdürdükleri yardımlarını bayramda taçlandırıyor. Bazı kurumlar bayram yardımlarına şimdiden başladı. Bayramda yüzleri güldürmek isteyen kurumlar ve STK’lar ihtiyaç sahibi ailelere bayram şekeri, bayramlık giysi ve ayakkabı gibi yardımlar yaparken çocukları da sevindirmek için çeşitli hediyeler veriyor.

3-040.jpg

CANSUYU TIR GÖNDERDİ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayında yaptığı çalışmaları bayramda taçlandıracak. Derneğin Konya şubesi Suriye İdlib’de günlük bin kişiye iftar verilebilecek miktarda pirinç,bulgur,yağ,un şeker gibi temel gıda malzemeleri bulunan yardım TIR’ını gönderdi. Yardım TIR’ında gıdanın yanı sıra bin 500 çift kadın, erkek ve çocuk ayakkabısı, bin 200 adet oyuncak ve bin kişiye bayramlık elbise de ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Gönderilen yardımların büyük bir kısmı bayram öncesinde dağıtılırken yardım dağıtımı esnasında çocukların yaşadığı sevinç gözlerinden okundu.

4-1-023.jpg

İHH YETİMİ GÜLDÜRÜYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan bayramında yetimlerin yüzünü güldürmeyi amaçlıyor. Vakıf yetimlerin bayram gününü yeni elbiseleriyle karşılamaları için binlerce yetim çocuğa bayramlık hediye ediyor. Vakfı sadece 2016 Ramazan bayramında 70bin yetime bayramlık ulaştırdı. Vakfı ayrıca 135 ülkede 800 bin yetimi destekliyor, 55 ülkede 90 bin yetime düzenli destek veriyor ve 11 ülkede 32 yetimhanede yetimi destekliyor. İHH her Ramazan ayında olduğu gibi bu sene de binlerce yetim çocuğu mutlu edecek bayramlıklar ve özel hediyelerden oluşan Ramazan çocuk paketi dağıtacak. Son olarak ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle babalarını kaybeden 10 bin Suriyeli yetim çocuğa Ramazan çocuk paketi ulaştırıldı.

4-4-020.jpg

BİR BAYRAMLIK 75 TL

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği 3 kıtaya yayılan Ramazan 2017 çalışmalarında 15 ülkede, 50’ye yakın bölgede günde binlerce kişiye iftar ve sahur sofraları kurdu. Ramazan gıda paketleri, zekâtlar, fitreler ve fidyeler, şükür, Adak ve Akika kurbanları yetimler başta olmak üzere yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ve tüm mazlumlara ulaştırıldı. Dernek tarafından hazırlanan Ramazan gıda kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, kolilerde ailelere birkaç ay yetecek şekilde 40 kg ağırlığında gıda ve ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Dernek, yetimlere ve Kur’an talebelerine çifte bayram sevinci yaşatmak için bu bayramda da bayramlık elbise, ayakkabı, hediye ve harçlık dağıtacak. Yardım etmek isteyenler için derneğin belirlediği bir çocuğun bayramlık bedeli ise 75 TL.

3 BİN ÇOCUK SEVİNECEK

Dost Eli Derneği yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet sevincini yaşatıyor. Derneğin; Ramazan ayına yönelik çalışmaları yurt içi ve yurt dışında birçok alanda yürütülürken özellikle çocuklar için gerçekleştirilen çalışmalarla ortaya çıkan mutluluk çalışmalara farklı bir boyut kazandırıyor. Yıllardır çocuklara “Başucu Bayramlıkları “ adı altında bayram alış verişi heyecanını yaşatan Dost Eli, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala öncelikle dernekten hizmet alan ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları başta olmak üzere Konya’nın ilçelerinde yaşayan çocukların bayramlık ihtiyaçlarını gidermeye başladı.  Dernek bünyesinde hizmet veren giyim mağazasında istedikleri kıyafetleri seçip alma imkânı bulan ve gülen yüzleriyle ayrılan çocuklara bayramlık kıyafetlerin yanısıra çeşitli kitaplar ve sürpriz hediyeler de veriliyor.      Dernek bu çalışmayla; başta Konya olmak üzere civar ilçelerde oturan ihtiyaç sahibi 3 bin çocuğa bayramlık giydirecek. Çocukların bayramlık alış verişi arife günü öncesine kadar devam edecek.

HÂLİD ŞEN merhabahaberi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.