Çinli Oto Üreticileri Brezilya'yı İstila Etmeye Hazırlanıyor

Çinli Oto Üreticileri Brezilya'yı İstila Etmeye Hazırlanıyor

Çinli oto üreticisi Cherry’nin Brezilya’daki ilk yatırımı, Sao Paulo eyalet sınırları içinde kalan Jacarei bölgesinde faaliyete geçti. Montaj üretim yapacak firma, yılda 50 bin araç üretecek. Brezilya-Çin yakınlaşmasını fırsat bilen...

Çinli oto üreticisi Cherry’nin Brezilya’daki ilk yatırımı, Sao Paulo eyalet sınırları içinde kalan Jacarei bölgesinde faaliyete geçti. Montaj üretim yapacak firma, yılda 50 bin araç üretecek. Brezilya-Çin yakınlaşmasını fırsat bilen diğer Çinli oto üreticileri de yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Ekonomideki yavaşlamaya rağmen yabancı yatırımcılara teşviki sürdüren Brezilya hükümeti, son birkaç yılda otomotiv devlerinin üst üste yaptığı büyük yatırımlarla gündeme geldi. Bunun yanı sıra BRICS yakınlaşması sayesinde Çin’e karşı ayrı bir ilgi duyan Brezilya, Çinli üreticileri çekmek için daha yoğun bir çaba harcıyor. Nitekim başlangıçta 50 bin araç imal etmesi beklenen Cherry’nin ilk fabrikası, üç yıl içinde üretimini üçe katlayacak.

Yıllık 4-5 milyon araç satışı gerçekleşen Brezilya, ayrıca Latin Amerika’nın üretim üssü olarak oto üreticilerinin ilgisini çekiyor. Brezilya satışlarına 2009 yılında ithalat ile başlayan Cherry de diğer firmalar gibi yerli üretim yapmaya karar vererek bir kısmı gelecek sene tamamlanacak üç ünite için toplam 552 milyon dolarlık yatırım planladı.

Oto pazarında Cherry’nin öncülüğünde gerçekleşen Çin açılımı, aynı ülke menşeli diğer firmaların da ülkeye yatırım yapmaya teşvik etti. Brezilya hükümeti ile görüşmelerini tamamlayan JAC firması otomotiv satışı için düğmeye basarken Foton, Sinotruk ve BYD adlı markalar da ülkede elektrikli otobüs üretecekler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.