Chp’li Salıcı: Bir Gerilim Oluşturmaya Çalışıyorlar

Chp’li Salıcı: Bir Gerilim Oluşturmaya Çalışıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti'yi Üsküdar Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen inşaatla yeni bir gerilim oluşturmakla suçladı.CHP'li bir grup, Üsküdar Validebağ Korusu yanındaki otoparkta...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti'yi Üsküdar Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen inşaatla yeni bir gerilim oluşturmakla suçladı.

CHP'li bir grup, Üsküdar Validebağ Korusu yanındaki otoparkta devam eden inşaata geldi. Zabıta ve polis tarafından çevrilen inşaatın önünde bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, “Bir gerilim oluşturmaya çalışıyorlar, Türkiye’yi tekrardan camii isteyenler camii istemeyenler diye kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Biz bu kutuplaşmanın da parçası olmayacağız.” dedi.

‘SİZ UZUN ADAMIN ÇIRAĞISINIZ’

Konuşması sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e seslenen Salıcı, “ Sayın Belediye Başkanı, sizi çok iyi anlıyoruz. Siz uzun adamın çırağısınız, ama bu kadar beceriksizce ne siz belediye başkanlığı yaparsınız ne de çevre duyarlılığı bu kadar yüksek olan vatandaşlarımızla mücadele edebilirsiniz. Sizin yapmanız gereken tek şey mahkeme kararlarına uymaktır. Bir avukat olarak sizin yapmanız gereken mahkeme karalarına uymaktır.” ifadelerini kullandı.

‘YEŞİL ALANA İNŞAAT YAPIYORLAR’

TOMA araçları ve polis kalkanı önünde konuşan Salıcı, ”Belediyece yeşil alan olarak terk edilen bir yere yapılaşma yapılamaz. Bizim belediye başkanı yeni seçildiği için, deneyimsiz olduğunuz için, biraz da uyanık olduğu için oradaki yeşil alanı, yani üzerinde yapılaşma yapılamaz denilen o alanı bir Ali Cengiz oyunuyla dini tesis alanı ilan ettiler.” dedi

‘BELEDİYE KANUN TANIMIYOR’

Üsküdar Belediyesi'ni mahkeme kararını dinlememekle eleştiren Salıcı konuşmasını söyle sürdürdü: “Alınan yargı kararına rağmen tanımaz kanun tanımaz ama kendisi ne kerametse avukat olan belediye başkanı burada zorbalığa devam ediyor. Şu andaki manzara zabıtanın çevik kuvvetin marifetiyle inşaat yapmaya çalışıyorlar. Bir gerilim oluşturmaya çalışıyorlar, biz bu gerilim bir parçası olmayacağız. Burada Türkiye’yi tekrardan camii isteyenler camii istemeyenler diye kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Biz bu kutuplaşmanın da parçası olmayacağız. Buradaki hiç bir vatandaşımızın derdi camii değil, yurttaşlarımız burada kanuni haklarını istiyorlar. Herhangi bir yapılaşmanın yapılmamasını istiyorlar.”

Belediye başkanının polis ve zabıtanın arkasına sığınarak inşaatı sürdürmede direttiğini ileri süren Salıcı, “Sayın belediye başkanı sana söylüyorum bizim de irademiz var. Biz senin polis ve zabıtana rağmen buradaki yapılaşmayı durdururuz. Sen mahkeme karaların uymaya zorlarız.” dedi.

Konuşmalardan sonra inşat alanının yanı başında toplanan vatandaşlar ‘Cami bahane, rant şahane' diye slogan attı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.