Chp’li Karakaş: Türkiye'de 2.7 Milyon Kadın Okuma Yazma Bilmiyor

Chp’li Karakaş: Türkiye'de 2.7 Milyon Kadın Okuma Yazma Bilmiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Türkiye’de okuma yazma bilmeyen 2 milyon 700 bin kadın olduğunu söyledi. Kadın erkek eşitliği konusunda çalıştıklarını ifade eden Karakaş, “İktidarlar gerçekten eşitsizliklere karşıysa...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Türkiye’de okuma yazma bilmeyen 2 milyon 700 bin kadın olduğunu söyledi. Kadın erkek eşitliği konusunda çalıştıklarını ifade eden Karakaş, “İktidarlar gerçekten eşitsizliklere karşıysa bu da en büyük eşitsizliklerden bir tanesi. Kadınların da erkekler gibi aynı eğitim düzeyine gelmesini istiyoruz.” dedi.

CHP Fatih İlçe Teşkilatı, okuma yazma bilmeyen kadınlara kurs verdi. Sertifika programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş, Atatürk’ün öğretmelere söylemini hatırlatarak, “Büyük Atatürk öğretmenlere diyor ki, ‘Sınıfta kapalı kalmayın, halka gidin halkla birlikte olun’. Bizim partililerimizin de, CHP’nin de bunu yapması gerekiyor. Biz bir halk partisiyiz. İnsanların eşitliğini özgürlüğünü savunuyoruz. Bütün toplumumuzun dayanışma ve barış içerisinde yaşamasını savunuyoruz. Ama maalesef Türkiye’de eşitsizler çok büyük. En büyük eşitsizlik de Türkiye’de kadınla erkek arasında. Atatürk, kadınlara seçme seçilme hakkını verdiği zaman parlamentoda bulunan kadın sayısı Finlandiya’dan sonra dünyada ikinci sıradaydı. Ama bugün sonlardayız.” diye konuştu.

Türkiye’de 2 milyon 700 bin kadın okum yazma bilmediğine dikkat çeken Karakaş, şöyle devam etti: “İlkokul diploması yok. Erkeklerin sadece yüzde 1,4’ü okuma yazma bilmiyor. Kadınlarda oran yüzde 7. İktidarlar gerçekten eşitsizliklere karşıysa bu da en büyük eşitsizliklerden bir tanesi. Biz kadın erkek eşitliğini programına almış olan bir partiyiz. Kadınların da erkekler gibi aynı eğitim düzeyine gelmesini istiyoruz. Kadınların da iş hayatına aynı eşitlik içerisinde istedikleri zaman katılmasını istiyoruz. Çünkü imkan yok, ev işleri var, eğitim yok, meslek öğretimi daha zayıf. Bunları kaldırmak bizim önemli bir politikamız.”

Konuşmalardan sonra okuma yazma öğrenen bir kadın, İstiklal Marşı’nı okudu. Karakaş, kursiyerlere sertifikalarını vererek kadınların kendilerini geliştirmesini istedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.