Chp’den Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenlerin Oturma Eylemine Destek

Chp’den Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenlerin Oturma Eylemine Destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ankara Güvenpark’ta ataması yapılmayan engelli öğretmenler platformu olarak oturma eyleminde olan engelli öğretmenlere destek verdi.Oturma eylemini yapan öğretmenler,...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ankara Güvenpark’ta ataması yapılmayan engelli öğretmenler platformu olarak oturma eyleminde olan engelli öğretmenlere destek verdi.

Oturma eylemini yapan öğretmenler, KPSS’ye yaklaşık 600 engelli öğretmen adayının girdiğini, ancak bugüne kadar ÖSYM’den sınav sonuçları hakkında da bilgi alamadıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma taleplerine duyarsız kaldığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, burada yaptığı açıklamada, 2012 yılında “Engelli öğretmen alımı yapılması” talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran vatandaş İsmail Kılınçarslan’a, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Öğretmenlik engelli tarafından icra edilemez. Özürlü öğretmen yerine, özürlü personel istihdam ediyoruz” yanıtını verildiğini hatırlattı. Bu anlayışın hala devam ettiğinin açık göstergesinin de yaşanılan bu durum olduğunu belirtti.

Yakup Akkaya, konuşmasının devamında, “MEB tarafından yapılan açıklamaya göre engelli kadroları içerisinde öğretmen kadrolarının da olduğunu belirtiyor. Ancak, ne yazık ki bu hafta atanacak 40 bin yeni öğretmen içerisinde engelli öğretmen kadrosu bulunmamaktadır.” dedi.

“BOŞ OLAN 25 BİN ENGELLİ KADROSU DOLDURULMADI”

Bu güne kadar atama dönemlerinde değerlendirilecekleri söylenerek bekletilen engelli öğretmenler hakkında hiçbir çalışma olmadığını ifade eden Akkaya; Engelli öğretmen atamaları için bir takvim olmadığını söyleyerek Engelli öğretmen arkadaşlarımızın önlerini göremediğini; 'Bir ümit atamam yapılır' diye dershanelere girip çalışamadıklarını ve sonuç olarak aileleriyle birlikte zor durumda olduklarını ifade etti.

Akkaya, çağdaş bir toplumda engellilerin topluma aktif katılmalarının önünün açılması gerekirken AK Parti iktidarında, engellilerin toplumdan sosyal hayattan dışlandığını, eğitim, sağlık alanında sorunları bulunduğunu vurguladı. Kamuda halen boş olan 25 bin engelli kadrosunun doldurulmadığını, engelli yurttaşların da iş yaşamına katılamadığını belirtti. Akkaya, engellilerin öğretmen kadrosuna atanarak bir an önce yapılan bu ayrımcılığın ve insan hakkı ihlalinin ortadan kaldırılması gereğini belirterek, Milli Eğitim Bakanına engelli öğretmen atamalarının da bir an önce yapılması için çağrıda bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.