Chat Arkadaşlıklarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Chat Arkadaşlıklarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Chat Arkadaşlıklarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arkadaş edinmek ve sohbet etmek amacıyla kullanılan internet siteleri çoğu insanın başına dert oluyor. Arkadaşlık sitelerinin zararları var mı diyenler için dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz. Unutmayın ki internet ortamının sosyal yaşamdan farkı yoktur. İnternette başınıza gelebilecek olayların aynısını günlük yaşamda da yaşayabilirsiniz. Bulunduğunuz ortamlardan zarar görmek ya da fayda sağlamak tamamen sizin elinizde.  Çoğu kullanıcı bu ortamlarda bağımlılığa kapılarak gerçek yaşamdan kopabilmektedir. İnternet başlı başına bir bağımlılık iken, online arkadaşlık platformlarında ki ortama bağlanarak gerçek arkadaşlarını silenlerin ve tüm gününü bilgisayar başında geçirenlerin sayısı oldukça fazlalaşıyor.

 

Online etmenin ve arkadaşlık sitelerinin zararları arasında kişisel bilgilerin kötüye kullanılması da yer alıyor. Kişisel ve özel bilgileri edinmek amacıyla bu sitelerde dolaşanların sayısı oldukça fazlalaştı. İnsanların özel bilgilerini alarak görüntü ya da konuşmalarını kötüye kullananlar var. Bu nedenle mümkün olduğunca bu ortamlarda konuştuklarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle resminizi ya da görüntünüzü paylaşmaktan kaçınmanızda fayda var. İnternette paylaşılan görüntü ve resimler nedeniyle evliliklerinde tehdit alan insanları sıkça duymaktayız. İnsanları tanımadan kişisel bilgileriniz ve resimlerinizi paylaşarak ileride başınıza dert açacak davranışlar sergilemekten kaçının.

Sohbet sitelerinin zararlarından bir diğeri ise kandırılmaktır. Bu sitelerde iyi niyetli insanların kandırılması kaçınılmaz bir durum. Kurduğunuz arkadaşlıklarında karşınızdakinin sizin iyi niyetinizi kullanmasına izin vermeyin. Paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek insanları dolandıran, hayatı hakkında üzücü ve yalan bilgiler vererek kendini acındıran, kısacası sizin iyi niyetinizi kullanarak sizden maddi ya da manevi şeyler koparmaya çalışan insanlara karşı dikkatli olun.

Sadece yazışarak arkadaş edinmek kolay gelebilir. Oysa ki online arkadaşlık ile gerçek arkadaşlık farklıdır. İnsanlar arkadaşlık sitelerinde kolayca arkadaş edinebilirken günlük yaşamda bu kadar kolay arkadaş edinemeyebilir. Bu da çoğu bireyde özgüven eksikliğine yol açmaktadır. Arkadaşlık sitelerinde kurduğunuz iletişimi günlük yaşamda da kurmaya çalışın. Saatlerce bilgisayar başında oturarak ailenizde ve gerçek arkadaşlarınızdan uzak kalmayın. Gerektiğinde sosyal aktivitelerinizi de sürdürerek arkadaşlığın sadece online ortamda olmadığını ve hatta en iyi arkadaşlığın yüz yüze kurulduğunu da unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.