Ceviz büyüklüğünde dolu yağışı bekleniyor

Ceviz büyüklüğünde dolu yağışı bekleniyor

Hava durumu tahminleri Meteoroloji tarafından yayınlandı. Bu geceden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya için kuvvetli sağanak ve ceviz büyüklüğünde dolu yağışı bekleniyor.

Hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Bugün genel olarak havanın yurtta aşırı sıcak geçeceği tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Artvin, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Gece saatlerinde ise Marmara'nın doğusu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yurdun hava sıcaklığında bugün önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de sıcaklık mevsim normallerinin 8 derece üstünde seyredecek.

ORMAN YANGINLARININ OLDUĞU ANTALYA VE MUĞLA'DA KUVVETLİ RÜZGAR VAR

Bir haftadan uzun süredir devam eden orman yangınlarının etkili olduğu Antalya ve Muğla'da bugün öğlen saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar etkili olacak.

Rüzgarın saatte 60 km hıza çıkması bekleniyor.

İSTANBUL, KOCAELİ, YALOVA VE SAKARYA'YA DOLU YAĞACAK

Aşırı sıcaklar bu geceden itibaren yurdu terk ediyor. Sıcakların gidişi ile birlikte ani hava değişimi bekleniyor. Meteoroloji için kullanılan radar görüntülerine bakıldığında Cumartesi günü gece saat 02 ila 06 arasında İstanbul'un kuzeyi ve Anadolu Yakası'ında dolu yağışının görülebileceği tahmin ediliyor.

Marmara'da gece yarısından itibaren etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışların İstanbul ile birlikte Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevrelerinde ceviz veya portakal büyüklüğünde dolu yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Öte yandan ani fırtına ile birlikte hortumunda yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca vatandaşların yarın ani yağışlar nedeniyle su baskını ile birlikte olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.