Çalışma hayatında 2023 sözleşmeler yılı oldu

Çalışma hayatında 2023 sözleşmeler yılı oldu

2023'te, EYT düzenlemesinin yasalaşmasından memur ve işçilerin toplu sözleşmelerine, emekli aylıklarından geçici işçilerin çalışma sürelerinin uzatılmasına kadar toplumun farklı kesimlerinden milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli gelişmeler yaşandı.

Çalışma hayatında 2023'te, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasından memur ve işçilerin toplu sözleşmelerine, emekli aylıklarından geçici işçilerin çalışma sürelerinin uzatılmasına kadar toplumun farklı kesimlerinden milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli gelişmeler yaşandı.

Ocak 2023 istatistiklerine göre, 16 milyon 163 bin 54 işçiden yüzde 14,42'sine denk gelen 2 milyon 330 bin 98'inin sendikalı olduğu Türkiye'de çalışma hayatında 2023 yılı, yeni asgari ücretin 1 Ocak itibarıyla brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanmasıyla başladı.

Toplumun büyük bölümünün merakla beklediği EYT ile ilgili düzenleme, şubat ayında Meclis gündemine geldi. 28 Şubat'ta TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yasal düzenlemeden 9 Eylül 1999 öncesinde işe girenler yararlandı ve yaş dışında prim günü ve sigortalılık süresi şartlarını taşıyanlar aylık almaya başladı. Düzenlemeden faydalanan yaklaşık 2 milyon kişi emekli oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.