BYEGM’den gazetecilere “Göç ve Mültecilik” semineri

BYEGM’den gazetecilere “Göç ve Mültecilik” semineri

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)'nin "Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma" isimli projesi kapsamında, basın mensuplarına bilgilendirme ve eğitim seminerleri verilecek.

BYEGM'nin "Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma" isimli projesi kapsamında, basın mensuplarına yönelik olarak 5 hafta süreyle Antalya'da bilgilendirme ve eğitim seminerleri verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Türkiye'de vatandaşların mülteci algısı üzerindeki en büyük etkiyi yazılı ve görsel basının oluşturduğunu ifade etti. Mülteci algısının biçimlendirilmesinin göç yönetimi açısından oldukça önemli hale geldiğini vurgulayan Fidancı, basında doğru terminoloji kullanımı, kişisel bilgilerin gizliliği ve haberin yapılış çerçevesinin önem kazandığını söyledi.

BYEGM'nin yerel medyanın güçlendirilmesine önem verdiğinin altını çizen Fidancı, bu amaçla BYEGM tarafından eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları, gazeteci değişim programları ve basın özendirme yarışmaları düzenlendiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.