Bursalı gönüllüler mehter kültürünü yaşatmak için programdan programa koşuyor

Bursalı gönüllüler mehter kültürünü yaşatmak için programdan programa koşuyor

Bursa'da gönüllüler tarafından kurulan mehter takımı, katıldıkları etkinliklerde verdikleri konserlerle bu kültürü yaşatmaya çalışıyor.

Bursa Ertuğrulgazi Mehter Kılıç Kalkan ve Halk Oyunları Derneği üyesi 60 gönüllü hem kendi mesleklerini icra ediyor hem de oluşturdukları mehter takımıyla yurt içinde etkinliklere katılıyor.

Dokumacı, hırdavatçı, turizmci, gayrimenkul danışmanı, beton mikseri operatörü gibi farklı meslek gruplarına mensup, aralarında emeklilerin de bulunduğu dernek üyeleri üniformalarını giyerek çeşitli marşları çalıp seslendiriyor.

Dernek Başkanı ve Mehterbaşı Süleyman Aydın, AA muhabirine, tüm üyelerin gönüllülük esasıyla mehter takımına katkı verdiğini söyledi.

Son zamanlarda gençlerin de ilgisini çekmeyi amaçladıklarını belirten Aydın, "Buradaki esas olan, gönüllülük. Haftada 6-7 program oluyor, bazen haftada 10'a çıkıyor. Yıla vurduğunuzda 200'e yakın gösteri yapıyoruz." dedi.

Aydın, mehter takımı üyelerinin fedakarca, ailesine kimi zaman işine ayıracağı zamandan feragat ederek görevlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.