Bursa’da Yürütülen 577 Projenin 160’ı Tamamlandı

Bursa’da Yürütülen 577 Projenin 160’ı Tamamlandı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’da şu anda kamu kurumları ve yerel yönetimlerce yürütülen 577 projeden 160’ının tamamlanıp, 334’ünün ise devam ettiğini belirtti.Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun başkanlık yaptığı İl Koordinasyon...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’da şu anda kamu kurumları ve yerel yönetimlerce yürütülen 577 projeden 160’ının tamamlanıp, 334’ünün ise devam ettiğini belirtti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun başkanlık yaptığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Çarşamba valilik binasında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Münir Karaloğlu, yılın bitmesine 2,5 aylık gibi bir süre kaldığını hatırlatarak, bütün kurumların bu süre içinde var olan ödeneklerini harcama noktasında elini çabuk tutması ve yıl bitmeden herkesin var olan ödeneğini tüketmesini istedi.

Bursa’da şu anda kamu kurumları ve yerel yönetimlerin yürüttüğü projelerin toplam 577 olduğunu açıklayan Vali Karaloğlu, "Bu 577 projenin 160’ı tamamlandı, 334’ü devam ediyor. 83’ü de bir kısmı ihale bir kısmı da proje aşamasında. Bu 577 projenin toplam ödenek tutarı 11 milyar 166 milyon 369 bin TL’dir." dedi.

2014 yılı Eylül ayı sonu itibari ile ilk üç çeyrekte 2014 yılı ödeneğinin 1 milyar 387 milyon 344 bin TL olduğunu bildiren Karaloğlu, şöyle devam etti: "Bunun eylül ayı sonuna kadar 1 milyar 107 milyon 409 bin TL’si harcarmış durumda. Ödenekle harcama oranına bakıldığında performans fena değil gibi gözüküyor. Toplam 11 milyarlık proje tutarının şu ana kadar ki harcaması da 6 milyar 22 milyon lira civarındadır."

PROJELERİN ÇOĞU ULAŞIMA

Vali Karaloğlu, sektörlere bakıldığında 577 projenin 46’sının ulaştırma, 68’inin eğitim, 87’sinin tarım, 261’inin hizmet sektörü, 42’sinin kültür, 26’sının enerji, 17 sağlık, 4 turizm, 6’sının ormancılık ve 5’inin de madencilik olduğunu söyledi.

Bursa’da çok önemli ulaştırma yatırımların da devam ettiğinin altını çizen Karaloğlu, bunlardan birinin de İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu olduğunu bildirdi.

Şu anda sorunsuz bir şekilde devam eden otoyolun 2015 yılı sonunda İzmit körfez köprüsü ile birlikte Gemlik’e kadar ki kısmın açılmasının planlandığını ifade eden Karaloğlu, 2016’nın ilk çeyreğinde ise Bursa çevre yoluna kadarki kısmın açılmasının hedeflendiğini vurguladı.

HIZLI TREN YOLUNDA HEYELAN GECİKMESİ

Ulaştırmada Devlet Demiryolları'nın Bursa’yı hızlı tren hattına bağlayacak Bursa-Yenişehir-Bilecik hattındaki çalışmalarına da devam ettiği üzerinde duran Karaloğlu, şunları söyledi: "Daha önce Bursa-Yenişehir ihalesi yapılmıştı. Orada çalışmalar hem tüneller, hem viyadükler, hem normal yol çalışmaları devam ediyor. Orada belki bir ikmal ihalesi söz konusu olacak. Ama Yenişehir-Bilecik hattında maalesef Bilecik’teki demiryolu bağlantısının bulunduğu arazideki yer kayması, heyelan dolayısı ile proje şu anda silbaştan yeniden yapılıyor. Onun için bir miktar mücbir sebep dolayısı ile gecikme var. Ama orası da yakın bir zamanda projesi biterek inşallah ihale aşamasına gelmiş olacak."

'BURSA SU SIKINTISI ÇEKMEYECEK'

Toplantıya katılan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’da, yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi: "Şu anda Nilüfer’de yüzde 45-46 doluluk oranındayız. Doğancı'da yüzde 61. Dolayısı ile her ikisi birlikte toplam kullanılabilir su hacmi 35 milyon 324 bin metreküp. Hiç yağmur girmemesi halinde dahi rezervlerde 11 Mart’a kadar yetecek suyumuz var. Yağışlı hava da başladı. Bursamızda su sıkıntısı olmayacak inşallah." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.