Burkay: Önceliğimiz Nitelikli Teknik Eleman Yetiştirmek Olmalı

Burkay: Önceliğimiz Nitelikli Teknik Eleman Yetiştirmek Olmalı

Bursa İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (İTÜDER) Başkanı Hasan Tuğcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

Bursa İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği (İTÜDER) Başkanı Hasan Tuğcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, özellikle sanayideki kalifiye eleman ihtiyacını gidermek için mesleki eğitimin önemli olduğunu ifade ederek, "Sektörün arzu ettiği gerekli çalışmaları yapıyoruz. Nitelikli eleman yetiştirecek yapıyı kurmak, sanayiciler olarak birinci önceliğimiz olmalı.” diye konuştu.

Bursa İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Burkay, özellikle sanayideki nitelikli eleman sıkıntısınının giderilmesi için teknik eğitimin çok önemli olduğunu dile getirdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’in sadece sanayiciler için değit ticaret erbablarının taleplerine göre de nitelikli personel yetiştirmeye hazır olduğunu belirten Başkan Burkay, "Bugün gelişmiş ülkelere baktığımızda hepsinin mesleki eğitime oldukça önem verdiğini görüyoruz. Bizler de bu anlamda ihtiyaç duyulan kalifiye eleman eksikliğini gidermek için BUTGEM’i daha da etkin hale getiriyoruz. Sanayici açısından nitelikli insan gücü çok önemli. Sanayiciler olarak nitelikli insan yetiştirecek yapıyı kurmak bizim birinci önceliğimiz olmalı. Bu anlamda eğitim konusunda yapılacak her türlü işbirliğine açığız." şeklinde konuştu.

"ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Bursa İTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tuğcu, teknik üniversitelerin modernizasyonu sağlayan önemli kurumların başında geldiğini belirtti. İTÜDER’in Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri konumundaki İTÜ mezunlarının bulunduğu bir dernek olduğunun altını çizen Tuğcu, "Derneğimizin sanayi ile içiçe olan yaklaşık 225 üyesi var. Üyelerimiz bu anlamda aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Amacımız Bursa için faydalı işler yapmak. İTÜ gibi bir camianının potansiyelini Bursa ile birleştirmek istiyoruz. Sanayiyle ilgili Ar-Ge ve Teknokent çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızı BTSO ile paylaşmak istiyoruz. BTSO olarak Bursa’ya çok önemli bir vizyon ortaya koydunuz ve çok başarılı projeler yürütüyorsunuz. Dernek olarak her zaman BTSO’nun yanındayız. Bursa için BTSO’nun öncülüğünde elimizden gelen birlikteliği sağlamaya hazırız." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.