Bunu yapan öğretmen  her ay 537 TL fazla alacak

Bunu yapan öğretmen her ay 537 TL fazla alacak

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde imza altına alınan karara göre sendikaya üye olan öğretmenler 3 ayda bir toplu sözleşme ikramiyesi alıyordu Söz konusu ikramiye 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde alınan karara göre artık aylık ödenecek.

Buna göre yüzde 2 baraj sınırının üzerinde sendikaya üye olan öğretmenler toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabiliyordu.

Söz konusu ikramiye 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde alınan karara göre artık aylık ödenecek.

emekliye-kademeli-zam-nasil-olacak-hx7h.jpg

Altıncı dönem yapılan toplu sözleşme görüşmeleri için görüşmelerde imza altına alınmış olan karara göre yüzde ikilik baraj sınırının üzerinde üye sayısı olan sendikalara üye olan öğretmenlere üç ayda bir sözleşme ikramiyesi ödeniyordu. Yedinci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde bu ödemenin ayda bir olarak yapılması kararlaştırılmıştı. Bu haber ile birlikte sendikalara üye olan öğretmenler aylık 537 TL ücret almaya hak kazanacak.

Geçtiğimiz ay TÜİK aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla 2024 yılı öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranlarında da artış yaşandı. Artış oranı net olarak belirlendi. Memur maaş artış oranı ise %49.24 oldu.

resmi-gazete-de-yayimlandi-ist-1700905898-jumt8p.webp

Öğretmen maaşını etkileyen tek unsur ise zam oranı olmadı. Aile, çocuk yardımı, sendika desteği, uzman öğretmen tazminatı ve benzeri ek ödemeler ve kesintiler öğretmen maaşları üzerine yapılacak. Öğretmenlerin alacağı aile yardımı 1730 TL olurken çocuk yardımı 0-6 yaş arası 380 TL, 7 yaş üzeri çocuklar için 190 TL olarak belirlendi. Bu tutarlar ile birlikte başöğretmen tazminatı 8600 TL, uzman öğretmen birinci ve ikinci derece tazminatı 4300 TL, uzman öğretmen üçüncü derece ve üzeri tazminatı 3600 TL oldu. Sendika desteği 537 TL olarak belirlenirken sendika aidat kesintisi ise 187 TL- 300 TL aralığında oldu.

memur-emekli-zam-vf59-ngmu.jpg

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum