Bulut Sunucunun Sağladığı Yararlar

Bulut Sunucunun Sağladığı Yararlar

Bulut Sunucunun Sağladığı Yararlar

 

ya da Cloud Server; bellek, işlemci ve benzeri kaynakları sanal bir havuz içerisinde temin edip, bunları anlık olarak güncelleyen, saatlik olarak ücretlendirilen, sanallaştırma teknolojisi kullanarak işleyen bir sunucu modelidir.

Kullanım açısından diğer sunuculardan farklı değildir. Ancak diğer sunuculara göre pek çok avantajı bulunur. Bu avantajları şöyle sıralayabiliriz:

  • Veri kaybını en aza indirgemesi,
  • Yüksek performans ile çalışması,
  • Uygun maliyetlerle yeni nesil sistemlere ulaşım sağlaması,
  • Donanım arızasından etkilenmemesi,
  • İş sürekliliğini yükseltmesi,

Veri Kaybı İhtimalini Azaltır

Veri kaybı bütün sistemler için önemli bir konudur. Ancak da geliştirilen bulut veri merkezi yönetim yazılımları ile veriler yönetiliyor ve yedekleniyor.  Oluşabilecek en kötü senaryolardan birisi tüm verilerin kaybedilmesidir. Ancak Cloud sunucuların yedekleme özelliği sayesinde kaybedilen tüm veriler, fiziksel diskler üzerinden geri getirilir. Sistem çalışmasını sürdürür.

Donanım Arızasından Etkilenmez

Bulut sunucu kullanılması durumunda, donanımsal arızalardan etkilenilmez. Çünkü sunucunun bellek, sabit disk ve işlemci gibi kaynakları tamamen sanallaştırılmıştır. Bir sunucunun arızalanması durumunda, çok kısa sürede yeni bir tanesi görevlendirilir ve çalışmayı sürdürür.

Uygun Maliyetlidir

Cloud Sunuculara ödenen ücretler, fiziksel sunuculara ödenenlere kıyasla daha uygundur. Normalde sadece birkaç sunucunun sığabileceği alanlara, Cloud server teknolojisi ile binlerce sunucu sığdırılır. Bu sunucular diğer sunuculara göre çok daha az güç harcarlar ve işletmelerin maliyetlerinin düşmesini sağlarlar.

Süreklilik Sağlar

server ile sabit disk, bellek ya da depolama alanı güncellemek için yeni kaynakların eklenmesini beklemek zorunda kalmazsınız. Bu sunucular, gerekli olan tüm güncellemeleri kullanıcı paneli üzerinden basit bir şekilde yaparlar. Bu sayede sadece birkaç dakika içerisinde yeni kaynaklar ile çalışmaya başlayabilirsiniz. İş sürekliliğini düşünen cloud serverlar, fiziksel/dedicated sunuculara oranla yüksek uptime oranı da sağlarlar.

Yüksek Performans ile Çalışırlar

Bulut sunucuların sunucularda yüklü olarak gelen yazılımları (NGINX, PHP-FPM, vb.) ve sanal donanımları oldukça verimlidir. Bu sunucular, tüm verileri yüksek verimli olarak yönlendirirler. Bu sayede ekstra hiçbir şey yapmaya gerek kalmadan sunucu, benzer özelliklerdeki başka sunuculara göre daha performanslı ve hızlı çalışır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.