Bitlis'te "Manda Islahı Projesi” Toplantısı Yapıldı

Bitlis'te "Manda Islahı Projesi” Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır, Bitlis, ve Muş illerinde uygulanan "Halk Elinde Ülkesel Manda Islahı Projesi " 2014 yılı hak edişe esas yürütme kurulu toplantısı Bitlis’te yapıldı.Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Hayvancılık ve Su...

Diyarbakır, Bitlis, ve Muş illerinde uygulanan "Halk Elinde Ülkesel Manda Islahı Projesi " 2014 yılı hak edişe esas yürütme kurulu toplantısı Bitlis’te yapıldı.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanlığı, Büyükbaş Hayvancılık Araştırmaları Çalışma Grubu Koordinatörü Önder Sözen başkanlığında yapılan toplantıya Bitlis, Muş ve Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bu illerin Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlikleri ve projede işbirliği yapılan ilgili üniversitelerin proje liderleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Bayram Baran, toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek projenin önemine vurgu yaptı.

Bitlis İli Proje Lideri Doç. Dr. Ayhan Yılmaz ise Bitlis’te 2 bin 757 tane Mandanın Anadolu Mandası proje kapsamında değerlendirildiğini belirterek, yetiştiriciler ile beraber hareket edildiğini belirtti.

Bitlis’te Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği olarak kontrollü şekilde hayvan transferleri gerçekleştirildiğini ve seleksiyon ve ayıklama işlemlerinin yapıldığını ifade eden Yılmaz, Bitlis Güroymak’ta ki manda yetiştiricilerinin en büyük sorununun yavru atma ve felçli doğum sonucu ölüm olduğunu ifade etti.

Toplantı katılımcıların yapmış olduğu sunumlarla devam eden toplantıda projelerin sorunları, gelinen son nokta ve destekleme konuları görüşüldü ve toplantı 2014 yılında verilecek desteklemelerle ilgili yapılan teknik değerlendirmelerin ardından sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.