Beşiktaş'ta psikolojik baskı

Beşiktaş'ta psikolojik baskı

Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Uğur Boral, kendisi ve takımdaki diğer sakat oyuncular için asıl problemin aşırı yorgunluk olduğunu söyledi.

Sağ diz yan bağları koptuğu için sezonu kapatan Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Uğur Boral "Geçen sefer yaptığım hataları yapmadan iyileşme sürecini tamamlamak istiyorum. Erken davranmak istemiyorum. Hedefim gelecek sezon başı çalışmalarına katılmak" dedi.

ACELE ETMEK İSTEMİYORUM!


Bugün Tv'de Özgür Sancar ile Yakup Çınar'ın sunduğu Sporextra programına katılan Uğur Boral, ''Durumum iyiye gidiyor. Bugün yada yarın kullandığım koltuk değneklerini atacağımı düşünüyorum. Onları attıktan sonra da iyileşme sürecimin hızlanacağını düşünüyorum. Bu seferki sakatlık sürecini iyi bir şekilde geçirmek istiyorum. Geçen sefer yaptığım hataları yapmadan iyileşme sürecini tamamlamak istiyorum. Aceleci davranmak istemiyorum. Tam olarak sakatlığımı atlatmadan sahalara dönmeyi düşünmüyorum. İnsan anatomisine göre 5-6 ayı bu sakatlığın iyileşmesi buluyor ama dediğim gibi erken davranmak istemiyorum. Bir dahaki sezon başına kadar hazır olmayı hedefliyorum'' ifadelerini kullandı.

"TAKIM ÜZERİNDE PSİKOLOJİK BİR BASKI OLUŞTU. BASKI BASİT HATALARI GETİRİYOR. GOL ATMASI İMKÂNSIZ OLAN TAKIMDAN GOL YİYORUZ"

Kaybedilen puanları üzücü olduğunu dile getiren Uğur, ''90 dakika boyunca maça bakıldığında Gaziantepspor'un maçın başında yakaladığı pozisyon ve akabinde gelen şut dışında bir pozisyonu yok. Gerçekçi olmak gerekirse kaybedilen puan çok acı ve üzücü. 90 dakika boyunca bir çok pozisyon kaçırdık. Fakat son anlarda yaşadığımız konsantrasyon kaybından bir gol yiyip çok önemli 2 puanı kaybettiğimizi düşünüyorum. Takım üzerinde psikolojik bir baskı oluştu son dakikada yenilen gollerden ötürü. Bu baskıda basit hataları tetikliyor. Neredeyse gol atması imkansız olan bir rakipten gol yiyip çok önemli puanlar kaybettik. Lig tabiî ki devam ediyor ama bu kaybedilen puanlar bizi çok üzüyor'' dedi.

"HAYBEDEN PUANLAR KAYBETTİK. TARAFTARIN TEPKİSİ ÖNDEYKEN KAYBETTİĞİMİZ MAÇLARA YÖNELİK"

Tecrübeli futbolcu, ''Genç ve coşkulu bir kadromuz var. Bu hem avantaj hem de dezavantajlı bir durum. İlk yarıdaki iyi performansımızın sebebi de coşkulu bir takım olmamızdan kaynaklanıyor. Genç kadromuzun elbette avantajları var. Çok koşuyoruz çok istiyoruz ama tecrübe eksikliğimiz bu tarz maçlarda ortaya çıkıyor. Taraftarın tepkisi de oynanan futbola değil. Öne geçtiğimiz maçlarda koruyamadığımız skorlara diye düşünüyorum. Amiyane olacak ama haybeden kaybedilen puanlar büyük tepkiye neden oluyor. Genç ve tecrübesiz bir kadroya sahip oluşumuz bu puan kayıplarını tetikledi. Büyük takımsanız 10 kişi rakibiniz karşısında 1-0 öndeyken o maçı kesinlikle kaybetmemelisiniz. Hoca'nında bu duruma çözüm aradığını düşünüyorum. İnşallah bundan sonra bu tarz sıkıntılar yaşamayız'' dedi.

"AŞIRI YORGUNLUK SAKATLIĞIMI TETİKLEDİ. DİĞER SAKATLIKLARIN DA ANA NEDENİ BU"

Sakatlığının ve takımdaki sakatlıkların çok olmasının ana nedeninin aşırı yorgunluk olduğunu dile getiren Uğur, ''Sezon başından beri çok yorulduk. Sakatlığımı da asıl tetikleyen durumun bu olduğunu düşünüyorum. Aldığımız besinlerle takviyelerle antrenman tempolarına dayanmaya çalışıyoruz ama bazen vücut bazı yerlerden patlak verebiliyor. Sakatlığımın ana sebebi de bu oldu. Beşiktaş'ta yaşanan sakatlıkların ana sebebi de bu diye düşünüyorum. Takım olarak çok koşuyoruz ve mücadele ediyoruz buda sakatlıkları zaman zaman başımıza getirebiliyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.