Beşiktaş stadyumunun yeni adı belli oldu

Beşiktaş stadyumunun yeni adı belli oldu

Vodafone'un sözleşmeyi bitirmesinden sonra yeni sponsorluk için uzun süredir çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Koç Holding şirketi Tüpraş ile anlaştı.

Beşiktaş, uzun süredir uğraştığı yeni stat isim sponsorluğu anlaşmasını son aşamaya getirdi. Siyah Beyazlı kulübün önümüzdeki bir kaç gün içinde Tüpraş ile anlaştığını duyurması bekleniyor. Koç Holding'in iştiraki olan Tüpraş, Türkiye'nin en önde gelen dev şirketlerinden biri.

Vodafone 145 milyon dolar ödedi

Beşiktaş'ın 2015 yılında Vodafone ile yaptığı isim sponsorluğu anlaşması 8 yılın sonunda sona ermişti. İngiltere merkezli GSM firması, sözleşmedeki opsiyon hakkını kullanmayarak, yollarını ayırdı. Vodafone, 5 yıllık forma göğüs sponsorluğuyla birlikte Siyah Beyazlı kulübe toplam 145 milyon dolar ödedi. Bu tutarın 29 milyon doları göğüs sponsorluğundan kaynaklanmıştı.

Tüpraş'tan Beşiktaş'a yıllık 8 milyon

Beşiktaş'ın yeni isim sponsorunu ilk olarak Beşiktaş taraftar X hesaplarından olan Kartal Haber tarafından 20 Eylül'de duyuruldu. Söz konusu hesaptan yapılan paylaşımda Beşiktaş'ın Tüpraş ile görüşmelere başladığı kaydedildi. Söz konusu bilgi 21 Eylül'de de Beşiktaş'ı takip eden muhabirlerden Sercan Dikme tarafından dile getirildi. Dikme, "Anlaşmanın bir kaç gün içinde açıklanması bekleniyor. Alınacak ücretin yıllık 8 milyon dolar veya Euro olduğunu duydum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.