Beş yıl önce başladığı yüzmeyle hayatı değişen Yiğit Yeşilyurt'un hedefi milli takım

Beş yıl önce başladığı yüzmeyle hayatı değişen Yiğit Yeşilyurt'un hedefi milli takım

Trabzon'da, otizm ve hiperaktivite tanılı 17 yaşındaki özel sporcu Yiğit Yeşilyurt, beş yıl önce başladığı yüzmede başarılarına yenilerini ekleyerek milli takıma girmeyi hedefliyor.

Melek ve Ali Yeşilyurt çiftinin ikinci çocuğu olan Yiğit'e 2,5 yaşındayken otizm ve hiperaktivite tanısı konuldu.

Karadeniz Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencisi olan Yiğit, beş yıl önce ailesinin yönlendirmesiyle başladığı yüzmede, antrenör Onur Mutlu ile çalışarak kendisini geliştirdi.

Nevşehir'de 6-9 Haziran'da düzenlenen Okullar Arası Özel Sporcular Yüzme Türkiye Birinciliği'ne katılan Yiğit, 50 metre kelebekte ikinci, 100 metre sırtüstünde üçüncü, 200 metre karışık ile 200 metre serbestte ise dördüncü oldu.

Yiğit Yeşilyurt, AA muhabirine, beş yıldır bu sporu yaptığını belirterek, "Yüzmeyi çok seviyorum, herkese tavsiye ediyorum. Hedefim milli takıma girmek." dedi.

Yiğit'in annesi Melek Yeşilyurt ise otizm ve hiperaktivite tanısı konulan oğlu için neler yapabileceklerini düşündüklerini söyledi.

İlerleyen yıllarda Yiğit'in yüzmeye karşı yeteneğini fark ettiğini anlatan Yeşilyurt, "Normal çocuklarla yüzmeye başladı. Yüzmeye başladığı gruplarda şans eseri antrenörü Onur Bey ile tanıştık. Biz de Yiğit'e sosyal anlamda çok şey kattığının farkına vardık. Bu şekilde son 4-5 senedir yüzme havuzunda elimizden gelen her şeyi hocası eşliğinde yapmaya özen gösteriyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.