Benzin ve motorin fiyatlarında 2024 yılının ilk kararı alındı! Tabela bu gece değişecek

Benzin ve motorin fiyatlarında 2024 yılının ilk kararı alındı! Tabela bu gece değişecek

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarındaki fiyat değişimi vatandaş tarafından merak ediliyor. 2024 yılının ilk kararı alındı ve akaryakıta dev zam geliyor. İşte detaylar...

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarındaki değişim yakından takip ediliyor. 2023 yılı akaryakıt zamlarıyla geçti. Yıl içinde benzin, motorin ve LPG'ye uygulanan zamların ardı arkası kesilmedi.

motorin.jpg

Son zamlarla akaryakıtın fiyatı benzine 35, motorinde ise 38 lirayı geçti. Vatandaş 2024 yılında akaryakıt piyasasının yönünü merak ediyordu. Beklenen haber geldi. Benzin ve motorinde 2024 yılının ilk kararı alındı. Bu doğrultuda hem benzin hem de motorine gece saatlerinde zam uygulanacak.

benzin.webp

TÜİK'in bugün aralık ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) verilerinin açıklanmasıyla birlikte, bu gece yarısından itibaren akaryakıt ürünlerinin maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında son 6 aylık üretici enflasyonu kadar artış olacak.

Aralıkta son altı ayda üretici enflasyonu yüzde 25,60 oldu. Buna göre, maktu ÖTV tutarları; benzinde 7,52 TL'den 9,44 TL'ye, motorinde 7,05 TL'den 8,86 TL'ye yükselecek.

Yüzde 20'lik katma değer vergisi (KDV) de dahil edildiğinde benzine 2,30 TL, motorine 2,17 TL'lik zam gelecek. Söz konusu zammın bu geceden itibaren pompaya yansıması bekleniyor. Böylece motorinin litre fiyatı 40 lirayı aşacak, benzinin litre fiyatı ise 40 liraya yaklaşacak. Vatandaş zam kararına tepki gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum