"Benzersiz" ses getirecek

"Benzersiz" ses getirecek

Yapımcılığını Metraj filmin yaptığı Benzersiz filminin çekimleri Konya'da başlıyor. Senaristliğini İlker Sarı isimli bir eczacının yaptığı Benzersiz filminde ünlü oyuncular da rol alacak

Senaristliğini Konyalı Eczacı İlker Sarı'nın, yapımcılığını ise Metraj Filmin yaptığı "Benzersiz" filminin çekimleri Konya'da başlıyor. Benzersiz filminin tanıtım toplantısı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Senaristliğini Konyalı Eczacı İlker Sarı'nın, yapımcılığını ise Metraj Filmin yaptığı "Benzersiz" filminin çekimleri Konya'da başlıyor.

Benzersiz filminin tanıtım toplantısı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya filmin oyuncuları Cemal Hünal, Nilüfer Aydan, Fırat Tanış, Murat Parasayar, Selahattin Taşdöğen, Ekin Türkmen Yakup Yavru, filmin yönetmeni Orkun Eser ve filmin senaristi İlker Sarı katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Benzersiz filminin yönetmeni Orkun Eser, film hakkında kısa bir bilgi verdi. Filmde bir eczane baskını ve sonrasında yaşananların anlatıldığını dile getiren Eser, "Filmimiz 95 dakika olacak ve 25 farklı mekanda çekilecek. Film için stüdyoda kurulacak. Benzersiz filmi gerilim ve kara mizah tarzı bir film olacak" dedi. Filmin senaristi Eczacı İlker Sarı ise filmin Türkiye'de ses getirmesini beklediğini söyledi.

CEMAL HÜNAL'DAN SENARYOYA ÖVGÜ

Toplantıda konuşan ünlü oyuncu Cemal Hünal ise senaryoyu okur okumaz filmde rol almayı kabul ettiğini belirterek, "Yoğun bir sezon ortasında bu işi aldım. Başarılı bir hikaye olduğuna inandığım için bu filmde rol almayı kabul ettim. Bir eczacının böylesine başarılı bir senaryo yazması beni çok şaşırttı. Elimize her gün senaryolar geliyor. 5 sayfadan sonra okumayı bırakıyoruz. İlkeer Sarı'nın yazdığı senaryo çok sürükleyiciydi. Bu filmin çok başarılı olacağına inanıyorum. Böyle güzel insanlarla, usta oyuncularla aynı filmde oynamaktan dolayı mutluyum" dedi.

SİNEMADA İSTANBUL TEKELİ KIRILMALI

Oyuncu Fırat Danış da Konya'da böyle bir filmin çekilmesinin önemine dikkat çekerek, "Anadolu'nun birçok şehrine gitme fıratı buldum. Anadolu'da sinema filmi çekilecek çok sayıda mekan var. Fakat projelerin neredeyse tamamı İstanbul'da yapılıyor. Konya merkezli Metraj Filmin böyle bir çalışmayı gerçekleştirmesini çok önemsiyorum. Türkiye'de sinema piyasası İstanbul'da dönüyor. Böyle projelerin Anadolu şehirlerinde gerçekleşmesi Anadolu'nun önünü açacaktır. Herşehrin kendine ait bir anlatım biçimi var. Bir eczacının böyle bir senaryo yazması çok önemli. İstanbul'da bir sanat mafyası, bir sanat çetesi var. Konyalı bir eczacının yazdığı senaryo bu algıyı kıracaktır" dedi.

img_8338.jpg

SİNEMA ŞEHRİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR

Oyunca Selahattin Taşdöğen ise Konya'da böyle bir filmin çekilmesinin Konya'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Bugüne kadar filmlerin büyük bir kısmının ya İstanbul ya da Doğu'da çekildiğine dikkat çeken Taşdöğen, "Asmalı Konak filminin çekildiği ev müzeye yapıldı. Konya'da bir Konyalı yapım şirketinin böyle iddialı bir filmi çekmesi gerçekten çok önemli. Yapımcı arkadaşları kutluyorum Konyalılar bu filme destek vermelidir. Konya'da daha çok film çekilmelidir. Sinema şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor" diye konuştu. Oyuncu Murat Payasayar ise daha önce çok sayıda dizi filminde oynadığını belirterek, "Bu benim oynadığım ikinci sinema filmi olacak. Burada bize gösterilen sıcak bir karşılamadan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Oyuncu Yakup Yavru ise filmin çok iddialı olacağını belirterek, "İzleyenlerin bu filme en az 3 kere gideceğine inanıyorum. Konyalı bir yapım şirketinin kendi memleketlerinde böyle bir film çekmesinden dolayı kutluyorum" dedi. Oyuncu Nilüfer Aydan, uzun zamandır sinema filminde rol almadığını ifade ederek, "Benzersiz filminde rol almaktan dolayı çok mutluyum" dedi. Ekin Türkmen ise filmin senaryasonu çok beğendiğini belirterek, "senaryoyu okur okumaz filmde rol almayı kabul ettim. Senaryo beni çok etkiledi. Rüyama bile girdi. Bu filmin çok başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İBRAHİM BÜYEKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum