Belediye ucuz et satışına başladı! Kilosu sadece 309 lira

Belediye ucuz et satışına başladı! Kilosu sadece 309 lira

Türkiye'de et fiyatlarına gelen aşırı zammın ardından bazı kurum ve kuruluşlar ucuz et satışına başladı. Son olarak bu belediye ucuz et satma kararı aldı. Kilosu sadece 309 liradan başlayan et ve et ürünleri için vatandaş kuyruğa girdi.

Türkiye'de ekonomik krizin etkisiyle alım gücü düştü. Vatandaş market alışverişi yaparken 40 kez düşünür hale geldi. En çok zam gelen et ve et ürünlerinin yanına yaklaşılmıyor. Bazı kasaplarda 1 kilogram dana kıymanın fiyatı 500 lira, 1 kilogram dana kuşbaşının fiyatı ise 600 liraya kadar yükseldi.

et-kuyruk.jpg

BELEDİYE UCUZ ET SATMAYA BAŞLADI

Durum böyle olunca vatandaş ucuz eti nereden alabileceğini araştırmaya başladı. Türkiye'de bazı kurum ve kuruluşlar vatandaş uygun fiyata et yiyebilsin diye kampanya düzenliyor. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen Et ve Süt Kurumu'nun ardından şimdi de belediye ucuz et satışına başladı.

kiyma.jpg

1 HAFTADA 34 TON 730 KİLOGRAM ET SATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca ucuz et satacak. Başkent Market şubeleri ve Başkent Mobil Market otobüsü aracılığıyla yüzde 100 yerli besi hayvanlardan elde edilen etler vatandaşa ucuza satılıyor. Ucuz et satıldığını duyan vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu. Uygulamanın ilk haftası olan 11-17 Mart’ta toplam 34 ton 730 kilogram kırmızı ve beyaz et satışı yapıldı.

et-yeri.jpg

309 LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Başkent Market şubelerinde bir kilogram kasap köfte 369 TL’ye, bir kilogram kıyma 369 TL’ye, bir kilogram kuşbaşı 379 TL’ye, bir kilogram dana sucuk 309 TL’ye, bir kilogram yemeklik haşlanmış et ise 339 TL’ye satılıyor. Piyasadan çok daha ucuz olan bu fiyatların Ramazan ayı sonuna kadar geçerli olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum