Bayramda Sabah Ve Gün Batımı Yol Kontrolü Artırılacak

Bayramda Sabah Ve Gün Batımı Yol Kontrolü Artırılacak

Kayseri Valiliği, bayram tatili süresince üzücü olayların yaşanmaması için alınacak tedbirler arasına sabah ve gün batımında karayollarında denetimlerin artırılmasını da ekledi. Denetimlerde yorgun ve uykusuz olduğu belirlenen sürücüler...

Kayseri Valiliği, bayram tatili süresince üzücü olayların yaşanmaması için alınacak tedbirler arasına sabah ve gün batımında karayollarında denetimlerin artırılmasını da ekledi. Denetimlerde yorgun ve uykusuz olduğu belirlenen sürücüler trafik ekipleri tarafından dinlendirilecek.

Kayseri Valiliği’nce, Kayseri’de Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içinde geçmesi için bazı tedbirler alındı. Vali Orhan Düzgün, Kayseri ili genelinde vatandaşların Kurban Bayramını huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirebilmeleri için ilçe kaymakamlıkları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderdi.

Vali Düzgün, genelge ile Kayseri ili mülki hudutları dâhilinde Kurban Bayramının huzur ve güven içerisinde tamamlanmasına esas olmak üzere emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirlerinin ivedilikle alınmasını istedi.

Vali Orhan Düzgün, ilgili kurumlara gönderdiği 23 maddelik genelgede uygulamaya konulmasını istediği tedbirlerden bazıları şöyle; Tatil süresince trafik ekiplerinin, şehir içi trafiğinde görevli personel ile takviye edilip, karayolu güzergâhlarında özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde ekip sayısının uygun bir şekilde çoğaltılarak görevlendirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca, ilimizin önemli kavşak ve geçit noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak, ekipler hava karardıktan sonra tepe lambalarını mutlaka yanar durumda bulunduracaklardır.

3-12 Ekim 2014 tarihlerinde karayolu trafiğini denetim altına almak, hatalı davranışları görülen yol kullanıcılarını trafik denetim ekiplerine bildirmek ve karayolu üzerinde gereken tedbirleri aldırılacaktır. Trafik hizmetlerinden sorumlu birim amirleri, bayram tatilinin özellikle başlangıç ve bitiş günlerinde, bizzat güzergâhlarında bulunacak ve alınan tedbirlerin uygulanması için gerekli koordinasyonu sağlayacaklardır.

Trafik personeli maç, konser, toplantı gibi programlarda güvenlik nedeniyle görevlendirilmeyecek, gerektiğinde bu gibi etkinliklerde sadece trafiğin tanzim ve denetimi amacıyla görevlendirileceklerdir.

Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin, takoğrafları, şoförünün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri (korsan taşımacılık yapıp yapmadıkları), zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ve ceza puanları ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca, karayolu güzergâhlarında da otobüs ve minibüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecektir.

Aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, çalışma süresi ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecektir. Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler durdurularak, araçlarından inmeleri ve gerekiyorsa güzergah üzerindeki trafik kuruluşlarımızda dahil olmak üzere, müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır.

Alınan bütün tedbirlere rağmen herhangi bir nedenle Kurban Bayramının olumsuz yönde etkilendiği hallerde, durumun en seri şekilde 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 112 Ambulans Servisi ve 110 Yangın İhbar telefon hatlarına bildirilecektir.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.