Batman'da Asfalt Nakliyecileri Kontak Kapatarak Eylem Yaptı

Batman'da Asfalt Nakliyecileri Kontak Kapatarak Eylem Yaptı

Batman Tüpraş Rafinerisi'nde asfalt üretiminin durdurulması nedeniyle Kırıkkale Rafinerisi'ne yönlendirilen asfalt nakliyecileri, Batman Tüpraş Rafinerisi önünde eylem yaptı. Kontak kapatarak tepkilerini dile getiren nakliyecilere, Batman Ticaret...

Batman Tüpraş Rafinerisi'nde asfalt üretiminin durdurulması nedeniyle Kırıkkale Rafinerisi'ne yönlendirilen asfalt nakliyecileri, Batman Tüpraş Rafinerisi önünde eylem yaptı. Kontak kapatarak tepkilerini dile getiren nakliyecilere, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ve Şoförler Odası da destek verdi.

Tüpraş Rafinerisi'nde son bir aydır asfalt üreminin durdurulduğunu belirten Batmanlı asfalt nakliyecileri, üretimin durmasına tepki gösterdi. Üretimin devam ettiği Kırıkkale Tüpraş Rafinerisi’ne yönlendirilen nakliyeciler, Tüpraş Müdürlüğü önünde kontak kapatarak eylem yaptı. Bölgenin asfalt ihtiyacının Tüpraş Rafinerisi’nden karşılandığına dikkat çeken asfalt nakliyesi yapan Batmanlı müteahhitler, "Batman Tüpraş Rafinerisi üretimi durdurdu. Biz nakliyecileri Kırıkkale rafinerisine yönlendiriyorlar. Bu karara bir anlam veremiyoruz. Hakkâri’ye asfalt taşıyan bir aracın en fazla iki gün içinde Hakkâri’de olması gerekir. Yoksa bu asfalt o tankerde donacak. Kırıkkale ve Hakkâri arasında asfaltın iki günde yetişmesi imkânsız. Nakliyeciler olarak zor durumdayız.” dedi.

Nakliyecilere destek veren BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, “Binlerce tankerci esnafımız var. Tüpraş Rafinerisi, özellikle asfalta yönelik üretim yapan bir rafineridir. Kendi gerekçelerine göre Kırıkkale rafinerisinde mal çok fazla, stoklar dolu, o yüzden buradaki üretimi durdurup, Batman’daki kamyoncuyu oraya yönlendiriyorlar. Bu, sağlıklı bir açıklama değildir. Kırıkkale, ürettiği asfaltı satamıyorsa Kırıkkale üretmesin, Batman üretsin asfaltı. İşsizlik oranında birinci sıradayız. Ekonomimiz, Irak ve Suriye’de yaşanan hadiselerden dolayı zaten sıkıntılı. Elimizde kala kala bir Batman Rafinerisi kaldı. Binlerce insan buradan ekmek yiyor. Bu da kapanırsa Batman’da ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşanacaktır. Batman basını, sivil toplum kuruluşları, bu kentin ileri gelenleri kısacası herkes bu soruna el atmalıdır.” diye konuştu.

Batman Rafinerisi'nin üretim kapasitesinin günlük 2 bin ton olduğunu belirten Şoförler Odası Başkanı Reşit Yaşar ise "Son bir aydır Batman Rafinerisi üretim yapmıyor. Nakliyeci arkadaşlar çevre illere katı mal dediğimiz asfalt ürünü taşıyor. Asfalt, çabuk soğuyan ve donan bir malzemedir. Bu nedenle Tüpraş tarafından stoklanan malın bittiği söyleniyor. Bundan sonra alınacak asfalt Kırıkkale’den alınacak diye bir teklif veriliyor. İlgili yerlerle görüşmeler yapıyoruz. Temennimiz Batman Rafinerisi'nin tekrar üretime devam etmesidir. Aksi halde esnaf çok zor durumla karşılaşacak." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.