Batman Emniyet Müdürü: Kck İle Görüşmeler İfşa Olunca Birileri Rahatsız Oldu

Batman Emniyet Müdürü: Kck İle Görüşmeler İfşa Olunca Birileri Rahatsız Oldu

Hakkında gözaltı kararı verilen Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, "KCK ile uğraşırken bizim bilmediğimiz bazı görüşmeler oluyormuş. Şu an anlıyorum ki yapılan görüşmeler için bizi kullanmışlar." dedi. Bu görüşmeler ifşa olunca,...

Hakkında gözaltı kararı verilen Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, "KCK ile uğraşırken bizim bilmediğimiz bazı görüşmeler oluyormuş. Şu an anlıyorum ki yapılan görüşmeler için bizi kullanmışlar." dedi. Bu görüşmeler ifşa olunca, birilerinin rahatsız olduğunu kaydeden Okan, "Devlet, millet için kullanılan şube müdürlükleri, bir anda paralel devlet ilan edildi." şeklinde konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı operasyon sonrası hakkında gözaltı kararı verilen Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Emniyet Müdürlüğü binası önünde gözaltına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Devletin polisi, jandarması, bu işlere koşarken 'paralel devlet' KCK ile uğraşırken bizim bilmediğimiz bazı görüşmeler oluyormuş. Bu görüşmeler ifşa olunca, birileri rahatsız oldu." diyen Okan, şunları ekledi: "Devlet, millet için kullanılan şube müdürlükleri, bir anda paralel devlet ilan edildi. Paralel devlet KCK iken, bir anda bir şeyler değişti. Bir sene içinde bu oklar, bize çevrilmeye başlandı. Biz hiç kimsenin paraleli değiliz. Hiç kimse de bizi paralel yapamaz."

Okan, bir yere emniyet müdürü olmanın dert, sıkıntı olduğuna dikkati çekerek "Ama dertlenene. Yeme içme istiyorsanız, imkan çok herkes için geçerli bu. Bu vatan, millet için dertliyseniz size ister paralel desinler, ister bilmem ne desinler, bu yoldan vazgeçmeyiz." diye konuştu.

'YAPILAN GÖRÜŞMELER İÇİN BİZİ KULLANMIŞLAR'

Okan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bize gerçekler söylenmiyordu. Biz KCK operasyonlarıyla, şu an anlıyorum ki, bunlar bizi kullanmışlar. Yapılan görüşmeler için bizi kullanmışlar. Ama şunu söyleyeyim: Helali hoş olsun zerre kadar pişman değiliz. Çünkü biz operasyoncu polisiz, kimden korkacağız, kimden çekineceğiz. Türk milletine kurşun sıkan terör örgütüne, bu millet pabuç mu bırakacak, imkansız."

İnsanlarda kamu vicdanın çok çabuk oluşamayacağını ifade eden Okan, "Milletimizin çoğunluğu siyaseten oy veriyor. Kamu vicdanı döndüğü zaman oy değil, belki hesap isteyecekler. Şu an biz de hesap vermeye geldik. Kime? Devletimize, milletimize. Vermekten korkuyorsam namerdim." şeklinde konuştu.

'POLİS DEVLETİN MEMURUDUR, HÜKÜMETİN DEĞİL'

Okan, "Polis, devlet memurudur. Hükümetlerin değil. Hükümetler, bir süreliğine vatandaşımız oy verdiği sürece devlet çarkını çevirmek için iktidara gelen kabinedir. Ama devlet, o demek değildir. Devlet polis, asker, öğretmen, hakim, herkestir. Biz devlete güveniyoruz, inanıyoruz son sözüm bu." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.