Başkan Kazım Kurt: Aydınlık Günler Yakındır

Başkan Kazım Kurt: Aydınlık Günler Yakındır

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, 2014 – 2015 sanat yılı açılış programı kapsamında gerçekleşen halk dansları gösterisi beğeni topladı. Programda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Türkiye’de...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, 2014 – 2015 sanat yılı açılış programı kapsamında gerçekleşen halk dansları gösterisi beğeni topladı. Programda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Türkiye’de sıkıntılı günler yaşanıyor. Ama bu sıkıntılı günler bitmeyecek değil, bitecektir. Aydınlık günler yakındır." dedi.

    Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen programa Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt ve eşi Türküz Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Öztürk, Odunpazarı Belediyesi Meclis üyeleri, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

    Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Büdüş, konser öncesi yaptığı konuşmada, atalarımızdan kalan kültürel mirasımızın halkları ayrıştırmak değil, birleştirmek olduğunu söyledi.

    Büdüş, "Yunusemre’yi, Nasrettin Hoca’yı, Seyit Battal Gazi’yi, Sücaaddin Veli’yi, Üryan Baba’yı, Hacı Bektaşi Veli’yi ve tabii ki Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrından çıkaran bu topraklar elbette büyük bir zenginliği ifade eder. Bu zenginliği kültürel bir miras olarak halkımıza anlatmak, hatırlatmak bizim size olan yegâne borcumuzdur.” diye konuştu.

    SANAT HALKLA BÜTÜNLEŞECEK

    Belediye Başkanı Kurt ise Kültür Müdürlüğü'nün sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içinde halkla bütünleşen, halkla kucaklaşan bir dönemi açtığını kaydetti. "Umarım bütün Eskişehirlilerin katılabileceği çalışma ortamı oluşturur ve birlikte üretiriz, birlikte eğleniriz." diyen Başkan Kurt, Türkiye’de sıkıntılı günler yaşandığını vurgulayarak, “Ama bu sıkıntılı günler bitmeyecek değil, bitecektir. Aydınlık günler yakındır, ışık görünür. Biz yeter ki kendimize olan güvenimizi, inancımızı yitirmeyelim.” ifadesini kullandı.

    Kurt ve diğer katılanlar hazırlanan gösteriyi izledi. Kurt, Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları ve Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından hazırlanan, müzik koordinatörlüğünü Ferdi Cansız’ın yaptığı gösteri sonrası sanatçılara çiçek takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.