Başkan Akkaya’dan Vatandaşlara Teşekkür

Başkan Akkaya’dan Vatandaşlara Teşekkür

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’ye karşı yapılan darbe girişimi sonrası ellerinde Türk Bayrakları ile sokaklara çıkarak, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan Akşehirli hemşehrilerine teşekkür etti

Başkan Akkaya yaptığı açıklamada, “15 Temmuz tarihinde emsali görülmemiş bir hıyanetle, kendi milletinin silahları, uçağı ve tankıyla kendi milletinin iradesine demokrasisine saldırarak, kendi vatandaşlarına silah çekerek ateş eden ve darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü üyelerine karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi Nasreddin Hoca’mızın memleketi Akşehir’imizde de birlik ve beraberlik içinde demokrasi nöbetlerimiz sürmektedir. 15 Temmuz’da başladığımız bu nöbette, partiler üstü bir hareketle, partili, partisiz, vatanını seven, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan tüm Akşehirliler, tek yürek, tek nefes ve tek bilek olarak, darbecilere karşı demokrasimiz ve milli irademiz için dik duruşumuzu göstermekteyiz.

Devlet içine yerleşmiş asker görünümlü bu teröristler, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamış, sivil vatandaşlarımıza gözünü kırpmadan ateş açmış, emsali görülmemiş bir hıyaneti sergilemişlerdir. İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi Kuvayi Milliye ruhuyla bu soysuzlara en büyük cevabı yine millet vermiş ve darbe püskürtülmüştür. Tarihi boyunca kimseye boyun eğmemiş Aziz Türk Milleti, üç beş çapulcuya pabuç bırakmamış, demokrasi ve iradesi için vatan hainlerine gereken dersi vermiştir. Batı Cephesi Karargahlığı’na ev sahipliği yapan, İstiklal Savaşı’nın en büyük planlarının yapıldığı ve kararlarının alındığı Akşehir’imizde, olayların başladığı ilk saatlerden itibaren milli birlik ve beraberlik duygusu ile tüm hemşehrilerimiz sokaklara ve meydanlara koşarak bu vatan hainlerine tepkilerini göstermiştir. Allah’a hamdolsun ki, böyle birlik ve beraberlik içinde olan bu milleti hiçbir güç ve kuvvet yıkamayacaktır. Şehrimizde 3 gündür devam eden demokrasi nöbetlerimizde bu vahim olayda verdiğimiz şehitlerimiz ile tüm şehitlerimiz için dua ederek, milletimizin ve ülkemizin bekası için niyazda bulunuyoruz.

Zaman zaman provakatif eylemlerde bulunmaya çalışan ve istenmeyen hareketlerde bulunan kişilere de yine bilinçli hemşehrilerimizce gerekli cevap verilmektedir. Değerli hemşehrilerim, büyük ve vahim bir hadiseyi, hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde atlatmak için nöbetlerimiz devam edecektir. Bu vahim hadisede, birçok vatan evladımızı ve kahramanımızı şehit verdik. Bu nedenle demokrasi nöbetlerimizde sanki kutlama varmışçasına kişisel olarak havai fişek atan yada provakatif davranışlar sergileyen vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını ve aziz şehitlerimize saygı göstererek daha bilinçli davranışlar sergilemelerini istirham ediyorum. 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi için, milli irade için, geleceği için meydanları boş bırakmayan, gecesini gündüzüne katarak vatanına sahip çıkan aziz hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyor, bu kutlu nöbet için kendilerini tebrik ederek sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.