''Başkaları ölmesin'' diye organları bağışlandı

''Başkaları ölmesin'' diye organları bağışlandı

Karaman'da, iş yerinde çalışırken aniden rahatsızlanan kişinin beyin ölümü gerçekleşince, organları bağışlandı. Ölen kişinin iki çocuğunun da kalp nakli beklerken hayatlarını kaybettiği öğrenildi.

Ermenek ilçesinde marangozluk yapan Mustafa Ayan (44) aniden rahatsızlandı. Ermenek Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Özel Medline Konya Hastanesi'ne sevk edilen Ayan'ın 5 kez duran kalbi yeniden çalıştırıldı.
    
Beyin kanaması geçirdiği ve beyin fonksiyonlarının tamamen işlevini yitirdiği tespit edilen Ayan'ın, yapılan müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti.
    
Daha önce kalp yetmezliği nedeniyle kalp nakli beklerken iki çocuğu yaşamını yitiren Mustafa Ayan'ın ailesine organ bağışı konusunda tavsiyelerde bulunuldu.
    
Ailenin organ bağışına olumlu yaklaşması üzerine Ayan'ın 2 böbreği, 2 korneası ve karaciğeri alınarak, nakil için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Kalbi, akciğeri ve pankreası ise tıbbi nedenlerle alınamadı.
    
Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman Dr. Ayhan Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, aile üyelerinin inanılmaz bir yüce gönüllülükle Mustafa Ayan'ın organlarını bağışladığını söyledi.
    
Ailenin kendilerinin en acı gününde 5 kişinin hayatını kurtararak herkesi duygulandırdığını anlatan Onur; iki çocuklarını, uygun kalp bulunamadığından kaybeden Ayan çiftinin başka çocuklarının da olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.