Barselona Hakkında Genel Bilgiler

Barselona Hakkında Genel Bilgiler

Barselona Hakkında Genel Bilgiler

Sizler için hazırladığımız bu rehberi okuduktan sonra hemen  alıp bu güzel şehri ziyaret etmek isteyeceksiniz.

Barselona (Barcelona), vatanımızda İspanya denince akla ilk gelen kent. Benim benzer biçimde pek fazlaca İstanbullu tarafınca İstanbul’a benzetilen Barselona, bilhassa 92 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmasının arkasından çağdaş, rahat ulaşıma haiz, yaşayanların fazlaca sevilmiş olduğu bir kent haline gelmiş. Yaygın parkları, pazarları, devamlı yoğun restoran ve cafeleri, sanat eserleri, müzeleri, zamanı kiliseleriyle Barselona, fazlaca mühim ve görülmesi ihtiyaç duyulan bir Avrupa şehri.

Barselona fazlaca oranda gezgin ağırlamaya alışkın bir kent: 2014 yılının ilk 6 ayında dünyanın en fazlaca gezgin çeken 11. şehri oldu. İspanya’nın en büyük ikinci şehri olan Barcelona, bununla birlikte Katalonya (Cataloina) Özerk Bölgesi’nin başkenti. Barselona’ya hem güzel bir şehri dolaşmak, Gaudi’nin eserlerini görmek, Picasso’nun çocukluğunu tanımak, Ferdinand ve Isabelle’lerle dolu bir tarihin mühim şehirlerinden birini keşfetmek için, hem de şarap seviyorsanız Cava şaraplarını tatmak, deniz tatilcisiyseniz meşhur iki plajında yüzmek, ya da deli festivallerinde eğlenmek için gelebilirsiniz.

İklim / Hava Durumu / Ne Süre Gidilir

Barselona, İstanbul benzer biçimde 41. şimal enleminde yer ediniyor ve bir sahil şehri. Dolayısıyla iklimi İstanbul’a oldukça benziyor.Şehrin en fazlaca gezgin çeken zamanları doğal olarak ki yaz ayları, ve bilhassa Ağustos.Gene bu ay şehrin sakinlerinin mühim bir kısmı da Barselona’dan değişik dinlence yörelerine kaçtıklarından (tanıdık geliyor mu?) kent epey turistlere kalıyor. Öteki taraftan eğer tatilde bir tek Barselona’nın güzel sahillerinde uzanmayıp şehri ve civarı gezmeyi planlıyorsanız, Mayıs-Haziran başı sıcaklar fazlaca bastırmadan, ya da Eylül-Ekim benzer biçimde yaz hemen hemen tamamen bitmeden gitmeyi de düşünebilirsiniz.

Iyi mi Gidilir

Barselona Havaalanı’na İstanbul’da Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı’ndan THY ‘nin, Sabiha Gökçen’den Pegasus’un direkt uçuşları var. Bu iki havayolu, hafta içi günde 5 adede kadar uçuş olanağı sunuyor. Uçuş ortalama olarak 3,5 saat sürüyor. Barselona Türkiye’den oldukça fazlaca ziyaretçi alıyor ve sanırım bu yüzden bilet tutarları bilhassa yazları epey yükseliyor. Barselona seyahatinizi olabildiğince erken planlamanızda bu yüzden yarar var. İspanya seyahati için Schengen Vizesi icap ettiğini de hatırlatayım.

Yiyecek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

Barselona, Avrupa’da şahıs başına en fazlaca bar/restorana haiz kent. Bilhassa Tapas denilen İspanyol mezelerini sunan restoranlar ve balık restoranları açısından varlıklı. Ek olarak her yerde karşınıza deniz ürünü ağırlıklı karışık pilav olan Paella meydana getiren bölgeler çıkacak. Öteki taraftan açıkçası bu restoranların menülerinde yeterince çeşitlilik yok: fazlaca fazla gezinsel restoran var, ve bir çok benzeri şeyler sunuyorlar. Bu yüzden şehre gitmeden ilkin bir plan yapmakta yarar var. Benim önerilerim şu şekilde:

Tapas: İlk önereceğim isim olan Ciudad Condal, şehirdeki en iyi tapas restoranı olarak biliniyor. La Rambla’nın ucundaki Placa de Catalunya’ya oldukça yakın. Yalnız dikkat, yoğun saatlerde 30 ila 45 dakika kadar sıra beklemeniz gerekebilir!

Paella: La Rambla’nın bir sokağında bulabileceğiniz La Fonda, şehirdeki en başarıya ulaşmış Paella meydana getiren yerlerden biri. Burada ek olarak değişik balık ürünlerini de deneyebilirsiniz.

Deniz ürünleri: Balık, ıstakoz, midye, böcek benzer biçimde değişik deniz ürünlerini yiyecek isteyenlere ilk önerimiz Botafumerio. Bu fazlaca başarıya ulaşmış restorana gitmeden ilkin kesinlikle rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz. Daha uygun fiyatlı seçenekler için ise marinadaki restoranları ya da La Rambla üstündeki pazarı önerebiliriz. Bu pazarda canlı midyeleri, ıstakozları görebilir, bazılarında derhal hazırlanan yiyecekleri taze taze yiyebilirsiniz.

Gurme: Eğer hakikaten görkemli tatlar tecrübe etmek istiyorsanız ve doğal olarak bunun için ciddi bir bütçeniz var ise, 2 Michelin yıldızlı Abac’ı kesinlikle denemelisiniz. Şef Jordi Cruz’un bir gurme deneyimi yaşattığı restoran için doğal olarak ilk olarak rezervasyon yapmanız gerekiyor. Gezinsel

Atıştırma: Oldukça bitkin ve aç olduğumuz aniden La Rambla’nın marina tarafındaki ucunda yer edinen La Cava Universal’e oturduk. 1858 senesinde kurulduğunu öğrendiğimiz bu mekanda yediğimiz her şey fazlaca leziz geldi (Tapas ağırlıklı bir menüsü var fakat hamburger benzer biçimde fast food ya da çocuk menüsü de bulunuyor). Ek olarak Barselona’da çok da fazla rastlamadığımız parasız ve süratli web servisi de var.

Ayrıca gezinsel mekanlarda yiyecek ve içecek için şahıs başı minimum 15-20 EUR vereceğinizi hesaplamanız doğru olur. Mekan kalitesi yükseldikçe bu 100-200 EUR’lara kolayca çıkabilir. Katalonya’nın Cava şarapları oldukça meşhur. Bunun haricinde Sangria denilen meyve suyu şarap karışımı Barselona’da yemeklerde ya da tek başına fazlaca tüketiliyor.

Kahvaltı mevzusunda ise Barselona’da La Rambla dışındaysanız fazlaca fazla seçenek yok. Aslen önerim kahvaltıyı mümkünse otelde yapın, dışarıda yiyecek bir şeyler bulmak için vakit kaybetmeyin, bu sebeple en merkezi bölgeler haricinde cafelerde bizim damak tadımıza uygun kahvaltılık bulmak imkansıza yakın.

Hadi hemen  alıp bu güzel yapıyı ziyaret edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.