Bakanlık'tan 'Mavi Dil' Açıklaması

Bakanlık'tan 'Mavi Dil' Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sivrisineklerle bulaşan 'Mavi dil' hastalığından Kocaeli'nde çok sayıda hayvanın zarar gördüğüne dair medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.    Mavi dil hastalığının...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sivrisineklerle bulaşan 'Mavi dil' hastalığından Kocaeli'nde çok sayıda hayvanın zarar gördüğüne dair medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

    Mavi dil hastalığının yayılmasının engellenmesi için Marmara Bölgesi'nde bulunan toplam 980 bin baş küçükbaş hayvanın aşılandığına işaret edilen açıklamada, söz konusu hastalıkla mücadele amacıyla aşılamanın yanı sıra kordon ve karantina tedbirleri uygulandığı, sivrisinek mücadelesi de yapıldığı belirtildi.

    Mavi dil hastalığının ilk olarak 30 Mayıs 2014 tarihinde Yunanistan, ardından 15 Temmuz 2014 tarihinde Bulgaristan'da görüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, hastalığın 12 Ağustos günü ise Türkiye’de Kırklareli ili, Kofçaz ilçesi, Karaabalar köyünde görüldüğü kaydedildi.

    Açıklamada şöyle denildi: "Mavi dil hastalığına karşı Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından aşı üretilmektedir. Mavi dil hastalığının yayılmasının engellenmesi için Marmara Bölgemizde bulunan toplam 980 bin baş küçükbaş hayvan aşılanmıştır. Hastalıkla mücadele amacı ile aşılamanın yanında, kordon ve karantina tedbirleri uygulanmakta, sivrisinek mücadelesi yapılmaktadır. Kocaeli ilinde görülen 'Mavi dil' hastalığı ile ilgili olarak, resmi kayıtlarımıza göre 8 küçükbaş hayvanın öldüğü tespit edilmiştir. Kocaeli'nde görülen hastalık mihrakları ve çevrelerinde bulunan 9 bin küçükbaş hayvan aşılanmış olup, risk bazlı aşılamalar devam etmektedir. Bakanlığımız tarafından hastalıkla ilgili tüm tedbirler alınmış olup hastalık mihraklarında kordon ve karantina uygulanmaktadır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.