'Bakanlar Kurulu, Derneği Kamu Yararından Neden Çıkardığını Açıklamalı'

'Bakanlar Kurulu, Derneği Kamu Yararından Neden Çıkardığını Açıklamalı'

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Bakanlar Kurulu'nun Kimse Yok Mu Derneği'nin kamu yararı statüsünü hangi gerekçe ile kaldırdığını kamu oyuna açıklamak zorunda olduğunu söyledi....

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Bakanlar Kurulu'nun Kimse Yok Mu Derneği'nin kamu yararı statüsünü hangi gerekçe ile kaldırdığını kamu oyuna açıklamak zorunda olduğunu söyledi.

Siyasi iktidarın, Hizmet Hareketi'ne yönelik kin ve intikam duygusunu bir yardım kuruluşuna kadar indirgemesinin insanlık adına utanç verici olduğunu belirten Gündoğdu, toplumun gönlünde taht kurmuş ve Birleşmiş Milletler'de (BM) itibarı bulunan Kimse Yok Mu Derneği'ni etkisiz ve itibarsız hale getirmeye hiç bir siyasi gücün gücünün yetmeyeceğini kaydetti.

Gündoğdu, "Gücünü halktan alan gönüllü bir yardım kuruluşunu Bakanlar Kurulu'nun engellemeye yetkisi yoktur. Bakanlar Kurulu, Kimse Yok Mu Derneği'nin kamu yararı statüsünü niçin kaldırdığı kamu oyuna açıklamak zorunda. Bakanlar Kurulu bugün bunu yaparsa başka bir gün Yeşilay ve Kızılay gibi toplum yararına çalışan dernekleri kamu yararı statüsünden çıkaracak demektir. Siyasi saikle uluslararası bir yardım kuruluşunun dünyanın 130 ülkesine yardım götürmesi engellenemez. Kimse Yok Mu Derneği dünyada ülkemizin mazlum ve mağdura sahip çıkmada itibarı. Onuru. Bu kararın altına imza atan bakanlar gün gelecek yaptıklarından utanacaktır. İmza attıkları konu, ihtiyaç sahibine yardım götürülmesinin önüne geçilmesidir." diye konuştu.

Açe'de, Pakistan'da Arakan'da, Somali'de, Filistin'de, Suriye'de, Nijer'de Fas, Cezayir, Doğu Türkistan ve IŞİD zulmünden kaçan Ezidiler'in yanında hep Kimse Yok Mu Derneği'nin olduğunu vurgulayan Gündoğdu, "Siyasi iktidar, Hizmet Hareketi'ne yönelik kin ve öç alma duygusunu Kimse Yok Mu Derneği'ne indirgemiştir. Böyle bir durum Türkiye adına utanç verici bir tablodur. Dünyanın hangi ülkesi dünyanın hangi ülkesinde Kızılhaç'ın ihtiyaç sahiplerine yardım götürmesini engelleyebilir. Karar tamamen siyasi ve intikam duygusuyla hayata geçilmiştir. Kimse Yok Mu Derneği 12 yıldır dünyanın 130 ülkesinde ve Türkiye'de kamu yararı statüsünde faaliyet gösteriyor. Bakanların, bu statüyü kaldırma fikri 12 yıldır neredeymiş. Demekki Kurban Bayramı öncesi Somali'de Nijer'de bayramda bayrama bir fakir ve yetimin boğazına kurban eti gidecek olması bakanların rahatsız etmiş herhalde. Bu yapılan ihtiyaç sahiplerine toplu tokat atmadır. Bunun adı da geçmişten günümüze zalimliktir." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.